• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zaļā gaisma importa cukuram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2004., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

06.02.2004., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zaļā gaisma importa cukuram

Zemkopības ministrijas izveidotā licencēšanas komisija izdevusi licenci saldumu ražotājai fabrikai “Laima” un “Staburadze” ievest Latvijā importēto cukuru, kas ir lētāks par Latvijas cukurfabriku ražoto. Lēmums pieņemts pēc tam, kad abas Latvijas cukurfabrikas atteicās pildīt Ministru kabineta noteikumu nosacījumus cukura tirgus stabilizēšanai, kā arī pārtrauca vienošanos starp cukurbiešu ražotājiem, cukurfabrikām un cukura pārstrādātājiem. Izsniegtās licences zaudēs spēku gadījumā, ja cukurfabrikas atsāks ievērot vienošanās prasības.

Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma, viena no valsts amatpersonām, kas visstingrāk iestājās par cukura nozares sakārtošanu starp visām ieinteresētajām pusēm, ir neapmierināta ar cukurfabriku rīcību, kas būtībā novedis pie visas stabilitātes programmas izjukšanas: “Nav iespējams risināt jautājumus no spēka pozīcijām. Kā jau tas pierādījās pagājušajā gadā, vienīgi savstarpējs kompromiss un izpratne par visas nozares attīstību var radīt kopēju programmu,” uzsver valsts sekretāre, “diemžēl viena no pusēm – cukura ražotāji – nav sapratuši, ka nozares attīstība ilgtermiņā ir svarīgāka par viena uzņēmuma šodienas interesēm. Būtībā no cukurfabrikām nav panākta izpratne par to, ka šodienas intereses var radīt nopietnas problēmas visai nozarei nākotnē un ka šīs problēmas vēlāk radīs biznesa problēmas arī pašiem uzņēmumiem.”
Valsts sekretāre ir pārliecināta, ka Zemkopības ministrija darījusi visu iespējamo, lai panāktu Ministru kabineta noteikumu un trīspusējās vienošanās izpildi: “Būtībā tā ir vienošanās starp cukurbiešu audzētājiem, cukura ražotājiem un cukura pārstrādātājiem, bet ministrijai ir tikai “šķīrējtiesneša” loma. Es uzskatu, ka izstrādātie kompromisa risinājumi bija nopietni izsvērti un finansiāli pamatoti, kas ļautu veikt cukura apriti tepat Latvijā. Bet, tā kā cukurfabrikas vienošanos nepilda, tad mums kā licencēšanas iestādei nav nekāda iemesla liegt saldumu ražotājiem iespēju sava biznesa uzturēšanai – licenci cukura ievešanai.”

Pēc Zemkopības ministrijas informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!