• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stiprinās Satversmes tiesas rindas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2004., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 10. februārī

Vēl šajā numurā

10.02.2004., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Stiprinās Satversmes tiesas rindas

KUTRIS.PNG (98364 bytes)
Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aivars Endziņš un kolēģi sveic jauno Satversmes tiesas tiesnesi Gunāru Kūtri pēc zvēresta nodošanas Valsts prezidentei
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

“Es vēlētos apsveikt Satversmes tiesu ar to, ka tās rindas tagad tiek pastiprinātas ar tik spēcīgu tiesnesi, kāds ir Kūtra kungs, un apsveikt Kūtra kungu ar to, ka šī uzticība, kas viņam izrādīta, ir augstākais apliecinājums viņa godaprātam, profesionalitātei un erudīcijai,” – tā, 6.februārī Rīgas pilī uzrunājot Satversmes tiesas tiesneša Gunāra Kūtra zvēresta nodošanas ceremonijas dalībniekus, teica Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.
Satversmes tiesas tiesnesis amatā tiek iecelts uz desmit gadiem. “Latvijas Vēstnesis” jau ziņoja, ka Saeima G.Kūtri amatā apstiprināja janvāra vidū.
Pēc tiesneša zvēresta Valsts prezidente uzrunā klātesošajiem akcentēja, ka Satversmes tiesa ir kļuvusi par vienu no būtiskākajiem Latvijas demokrātijas un tiesiskuma pamatiem. Pieņemto likumu konstitucionalitāti iespējams izvērtēt juridiski, izsvērti, objektīvi un stāvot pāri katra brīža politiskajām kaislībām. Šāda iestāde ir svarīga arī ar to, ka Latvijā tagad tā pieejama ne vien Valsts prezidentam un augstākajām amatpersonām, bet arī jebkuram Latvijas pilsonim.
“Mūsu demokrātija ir vēl jauna, tā turpina attīstīties, un demokrātija, tāpat kā tiesiskums, nav nekas vienreizējs, pabeigts, tas nav kāds priekšmets, ko varam saņemt un nodot tālāk. Tie ir jēdzieni, tā ir dinamika, tā ir izpratne. Satversmes tiesas svarīgs uzdevums ir ne tikai spriest taisnīgu tiesu konstitucionāli strīdīgos jautājumos, bet ļoti nopietna loma ir arī tieši tautas izglītībā par tiesiskuma principiem,” norādīja Vaira Vīķe-Freiberga un izteica pateicību visiem, kas līdz šim Satversmes tiesā darbojušies, par viņu sasniegumiem un sev iemantoto prestižu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!