• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Starptautiskā balva Sandras Kalnietes grāmatai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2004., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84139

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

10.02.2004., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Starptautiskā balva Sandras Kalnietes grāmatai

4.februārī Latvijas vēstnieks Itālijā Jānis Lūsis ārlietu ministres Sandras Kalnietes vārdā saņēma prēmiju, ko par viņas sarakstīto grāmatu “Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos” piešķīris starptautiskais Irinas Alberti vārdā nosauktais fonds.

Fonda dibinātāja Irina Alberti bija cieši saistīta ar Krievijas disidentu kustību un sadarbojās ar tādām personībām kā Aleksandrs Solžeņicins un Andrejs Saharovs. Fonds katru gadu piešķir balvu grāmatai un autoram, kas sniedz savu ieguldījumu 20.gadsimta vēstures izpratnē.
Balvas pasniegšana notika Romā, Itālijas parlamenta Deputātu palātas telpās. Savā uzrunā vēstnieks autores vārdā pateicās fondam un uzsvēra, ka grāmatā aprakstītais ir labi saprotams latviešu ģimenēm, kurām nācies pārdzīvot līdzīgus likteņus. Vēstnieks izteica pārliecību, ka tā radīs interesi arī lasītājos ārvalstīs.
Vēstnieks nodeva fondam Sandras Kalnietes dāvinājumu – grāmatas tulkojumu franču valodā “En escarpins dans les neiges de Sibérie” ar autores ierakstu.
Ar Sandras Kalnietes piekrišanu vēstniecība pašlaik meklē iespējas tulkot grāmatu arī itāļu valodā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!