• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satversmes tiesas tiesneša Gunāra Kūtra zvēresta ceremonijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2004., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.02.2004., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Satversmes tiesas tiesneša Gunāra Kūtra zvēresta ceremonijā

Rīgas pilī 2004.gada 6.februārī

Augsti godātais Endziņa kungs, augsti godātie Satversmes tiesas tiesneši!
Es vēlētos apsveikt Satversmes tiesu ar to, ka tās rindas tagad tiek pastiprinātas ar tik spēcīgu tiesnesi, kāds ir Kūtra kungs, un apsveikt Kūtra kungu ar to, ka šī uzticība, kas viņam izrādīta, ir augstākais apliecinājums viņa godaprātam, profesionalitātei un erudīcijai.
Satversmes tiesa ir kļuvusi par vienu no būtiskākajiem Latvijas demokrātijas un tiesiskuma pamatiem. Pieņemto likumu konstitucionalitāti iespējams izvērtēt juridiski, izsvērti, objektīvi un stāvot pāri katra brīža politiskām kaislībām. Šāda iestāde ir svarīga arī ar to, ka Latvijā tagad tā pieejama ne tikai Valsts prezidentam un augstākām amatpersonām, bet arī jebkuram Latvijas pilsonim. Mūsu demokrātija ir vēl jauna, tā turpina attīstīties, un demokrātija, tāpat kā tiesiskums, nav nekas vienreizējs, pabeigts, tas nav kāds priekšmets, ko varam saņemt un nodot tālāk. Tie ir jēdzieni, tā ir dinamika, tā ir izpratne. Satversmes tiesas svarīgs uzdevums ir ne tikai spriest taisnīgu tiesu konstitucionāli strīdīgos jautājumos, bet tai ir ļoti nopietna loma arī tieši tautas izglītošanā par tiesiskuma principiem.
Te es vēlētos pateikties visiem tiem, kas līdz šim mūsu Satversmes tiesā darbojušies, par to, ko viņi sasnieguši, par to prestižu, ko viņi sev iekarojuši. Es vēlētos arī apsveikt Latvijas tiesnešus ar to, ka mēs esam spējuši deleģēt Ušackas kundzi viņas augstajā starptautiskajā amatā, kā rezultātā Kūtra kungam rodas iespēja kalpot šeit, Latvijā. Es domāju, mēs varam būt lepni uz to, uz ko mūsu juristi ir spējīgi, ko viņi var sasniegt. Es novēlu jums, lai jūs visi savā darbā justu šo gandarījumu par to, cik nozīmīgs valstij ir jūsu amats un jūsu amata pienākumi. Es novēlu Kūtra kungam vislabākās sekmes. Es novēlu visai Satversmes tiesai turpināt jo spoži turēt Latvijas justīcijas un taisnības vārdu.

Valsts prezidentes preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!