• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Prezidente izsludinās grozījumus Izglītības likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2004., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84204

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgu apmeklē Māršala centra direktors

Vēl šajā numurā

11.02.2004., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Prezidente izsludinās grozījumus Izglītības likumā

VALODA.PNG (102210 bytes)
Lai konsultētos par Izglītības likumu, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar tikās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Vispārējo lietu departamenta Integrācijas nodaļas vadītāju Eviju Papuli un IZM valsts sekretāri Sarmīti Veģeri
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar vakarā paziņoja, ka nolēmusi izsludināt starptautisku rezonansi guvušos grozījumus Izglītības likumā.

Izsludināt 5.februārī Saeimas trešajā lasījumā pieņemtos grozījumus Izglītības likumā, ar kuriem noteikts, ka ar nākamo mācību gadu mazākumtautību skolās vismaz 60 procenti priekšmetu jāpasniedz valsts valodā, V. Vīķe-Freiberga nolēmusi pēc spraigām pārrunām un pie šā jautājuma, visticamāk, vēl atgriezīsies.
“Valsts prezidenta kancelejā notikušas intensīvas konsultācijas visas dienas garumā. Un, atklāti sakot, man personīgi tās vēl nav beigušās. Es gribu detaļās vēl zināmus jautājumus pārrunāt, taču pie secinājumiem varēja nonākt jau šobrīd,” paskaidroja prezidente. Viņa arī atgādināja sarežģīto izglītības reformas tapšanas gaitu, kurā plānotā valsts valodas īpatsvara norma mazākumtautību skolās mainījusies no 100 procentiem 90.gadu beigās līdz 60 procentiem pašlaik. V.Vīķe-Freiberga, gaisinot izplatīto pieņēmumu par totālu pāreju uz valsts valodu mazākumtautību izglītības iestādēs, norādīja, ka reforma pašlaik attieksies tikai uz 10.klases skolēniem, kuriem latviešu valodā iznāks apgūt tikai par diviem mācību priekšmetiem vairāk nekā līdz šim. Prezidente arī atzina, ka jau šobrīd vairākums cittautiešu jauniešu ir ar mieru mācīties valsts valodā.
Pēc V.Vīķes-Freibergas lēmuma izsludināt grozījumus Izglītības likumā Krievu skolu aizstāvības štābs vakar paziņoja, ka turpinās protestēt pret izglītības reformu un 11.februārī rīkos protesta akciju, kurai sekošot vēl citas.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv  


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!