• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinājums iemūžināt atmiņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2004., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrija gatava apgūt Eiropas finanšu līdzekļus

Vēl šajā numurā

12.02.2004., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinājums iemūžināt atmiņas

Kopš vēsturiskajiem Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas notikumiem (1988–1991) ir pagājuši 15 gadi, un daudzas tā laika masu aktivitāšu epizodes ir saglabājušās vienīgi mūsu atmiņās. Šodien aug jauna paaudze, kas nav pieredzējusi šo patriotisma, varonības un pašaizliedzības piesātināto masu kustību, kuras rezultātā tika atjaunota Latvijas neatkarība.
Īpašu aktivitāti šajās vēsturiskajās dienās parādīja Latvijas lauku rajonu iedzīvotāji, kuri masveidīgi iesaistījās Latvijas Tautas frontes darbībā un kritiskajās 1991.gada janvāra dienās ieradās Rīgā, lai piedalītos barikāžu veidošanā. Vairāku lauku rajonu (Jēkabpils, Liepājas, Balvu) tautfrontieši, un barikāžu dalībnieki ir uzrakstījuši atmiņas par neatkarības atjaunošanas laiku, savākuši dokumentus, fotogrāfijas, citas vēsturiskas liecības un sadarbībā ar vēsturniekiem izdevuši šo dienu atmiņu un dokumentu krājumus. Šādi materiāli ir neatsverams palīgs Latvijas lauku novadu skolām jaunatnes patriotiskajā audzināšanā. Aicinājumu sastādīt, izdot atmiņu un dokumentu krājumu “Tukuma novada ļaudis Tautas frontē un barikāžu dienās 1988.–1991.” pieņēma arī LTF Tukuma nodaļas izveidošanas 15.gadadienai veltītās konferences dalībnieki.
Mēs aicinām visus LTF aktīvistus un barikāžu dalībniekus sekot minēto lauku rajonu tautfrontiešu iniciatīvai un katrā rajonā izveidot darba grupas atmiņu un dokumentu krājumu sagatavošanai. Aicinām visus neatkarības atjaunošanas perioda aktīvistus uzrakstīt savas atmiņas un piedāvāt publicēšanai jūsu rīcībā esošos dokumentus un fotomateriālus, kuros atspoguļojas Atmodas laika trauksmainie notikumi. Īstenojot šo vēsturisko misiju, ceram saņemt arī vietējo pašvaldību, muzeju, skolu, sabiedrisko organizāciju un sponsoru atbalstu.
Aicinām šo vēsturisko materiālu vākšanu, apkopošanu un sagatavošanu publicēšanai veikt sadarbībā ar Latvijas Republikas Augstā

kās padomes (AP) LTF frakcijas deputātu klubu, 1991.gada barikāžu muzeju un LTF muzeju. Ierosinām atmiņu un dokumentu krājumu izdošanu saistīt ar barikāžu atceres 15.gadadienas pasākumiem 2006.gada janvārī. Šādu materiālu vākšana dos iespēju papildināt barikāžu dalībnieku uzskaites katalogu, kā arī ieteikt apbalvošanai tos neatkarības atjaunošanas cīņu dalībniekus, kuri līdz šim ir nepelnīti aizmirsti.
Ceram uz aktīvu atsaucību un veiksmīgu sadarbību.

LR AP LTF frakcijas deputātu

vārdā – kluba prezidents
Juris Karlsons

LTF muzeja vārdā – LTF muzeja

padomes priekšsēdētājs
Romualds Ražuks

1991.gada barikāžu muzeja vārdā –

1991.gada barikāžu dalībnieku
atbalsta fonda prezidents
Renārs Zaļais

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!