• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Krimināllietas - par 46 miljoniem latu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2004., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84349

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas medus - vērtīgākais

Vēl šajā numurā

13.02.2004., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Krimināllietas – par 46 miljoniem latu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) paspārnē strādājošās Finanšu policijas pārvaldē (FPP) pērn ierosinātajās krimināllietās valstij nodarīto zaudējumu kopsumma ir 46,8 miljoni latu.

Apkopojot datus par 2003. gadu, konstatēts, ka FPP, saņemot 1079 pieteikumus par noziedzīgiem nodarījumiem, ierosinājusi 466 krimināllietas. Kriminālvajāšanai nodotas 226 lietas, kas ir par 7% vairāk nekā 2002. gadā, informē VID.
Visvairāk – 576 – pieteikumu par noziedzīgiem nodarījumiem bijis saistībā ar izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Šādu gadījumu ir par 189 vairāk nekā aizpērn. Savukārt par pārkāpumiem maksātnespējas gadījumos FPP ierosinājusi ap 40% no visu krimināllietu skaita, un vairāk nekā puse no visām krimināllietām, kas tiek virzītas uz prokuratūru, ir tieši saistībā ar šo pārkāpumu veidu. VID atzīmē, ka gandrīz visās maksātnespējas krimināllietās nodarīti reāli zaudējumi valsts budžetam, tāpēc šādi likumpārkāpumi pielīdzināmi tik smagiem noziedzīgiem nodarījumiem kā, piemēram, kontrabanda.
Kopumā krimināllietas tikušas ierosinātas par pārkāpumiem maksātnespējas gadījumos, izvairīšanos no nodokļu nomaksas, par grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu, deklarāciju neiesniegšanu, krāpšanu un viltošanu. Vidējais vienā krimināllietā valstij nodarīto zaudējumu apmērs 2003. gadā bijis 100,4 tūkstoši latu. Pēdējos desmit gados – kopš 1994. gada – krimināllietās, kuras ierosinājusi FPP, kopējais valstij nodarīto zaudējumu apmērs ir 184,4 miljoni latu.
2003. gadā FPP darba rezultātā sastādīti 867 administratīvo pārkāpumu protokoli, kuri vainagojušies ar 59 740 latu soda naudas uzlikšanu. 14 gadījumos piemērota preču un priekšmetu, to skaitā 29,2 miljonu cigarešu, konfiskācija. Pērn FPP veikusi arī 92 rezultatīvas pārbaudes saistībā ar tā sauktajām aplokšņu algām.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!