• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Brāļu svētku diena Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2004., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84358

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lietuvas ceļš uz neatkarību

Vēl šajā numurā

13.02.2004., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Brāļu svētku diena Rīgā

Vakar, 12.februārī, Rīgas Latviešu biedrībā tika atzīmēta Lietuvas valsts atjaunošanas 86.gadadiena. Ciemiņu pulkā bija diplomāti, Latvijas politiskie un sabiedriskie darbinieki, uzņēmēji, žurnālisti, Latvijas lietuviešu kopienas pārstāvji. Sanākušos uzrunāja Lietuvas Republikas pilnvarotā lietvede Latvijā Egle Blozneliene:

“Jūsu ekselences, dāmas un kungi!
Sirsnīgi apsveicu jūs – mūsu viesus un Lietuvas draugus – kas šodien esat sanākuši kopā, lai atzīmētu Lietuvas valsts atjaunošanas 86.gadadienu. Es priecājos jūs iepazīstināt ar lietuviešu tautas mūzikas kopu “Siaudela” no Biržiem, no Lietuvas ziemeļiem, viņi palīdzēs šodien radīt jauku un tautisku noskaņojumu.
Raugoties atpakaļ uz vairāk nekā 80 gadus seno vēsturi, mēs vēl un vēlreiz atzīstam, ka tā pilsoniskas sabiedrības mācību stunda nav zaudējusi aktualitāti arī šodien un tie cilvēki, kas tolaik ķērās pie valsts atjaunošanas visgrūtākajos apstākļos, mums vienmēr ir paraugs, kā rīkoties. Šodien Lietuvā, tāpat kā Latvijā, stāvot uz nozīmīgu pārmaiņu sliekšņa, ir svarīgi ikvienam no mums tieši tāpat uzņemties personisku atbildību par notiekošo, jo tas tik auglīgi palīdzēja mūsu senčiem.
Aicinu pacelt glāzi par mūsu nākotni, par Latvijas un Lietuvas uzplaukumu vienotā Eiropā. Uz jūsu veselību!”

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!