• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Videi nodarītie zaudējumi - divi miljoni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2004., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apliecinājums mazo valstu interešu kopībai

Vēl šajā numurā

17.02.2004., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Videi nodarītie zaudējumi – divi miljoni

Kopējais patvaļīgi izcirstais koksnes daudzums veido apmēram vienu procentu no kopējā koksnes daudzuma, kas nonāk tirgū.

Valsts mežos patvaļīgi izcirstais koksnes apjoms pēdējos gados saglabājas salīdzinoši vienāds – aptuveni desmitā daļa no Latvijā patvaļīgi izcirstās koksnes. Pērn valsts mežu videi nodarīti zaudējumi vairāk nekā 167 tūkstošu latu vērtībā. Krietni lielāki zaudējumi ir pārējos mežos kopumā. Tiesa, mežos, kas nav valsts īpašumā, aizvadītajā gadā būtiski samazinājies patvaļīgi izcirstais koksnes daudzums un līdz ar to arī ciršanas rezultātā videi nodarītie zaudējumi – pērn vairāk nekā divi miljoni latu, informē Valsts meža dienesta (VMD) Komunikācijas daļa. Salīdzinājumam – gadu iepriekš šajos mežos videi nodarītie zaudējumi tika lēsti gandrīz trīs miljonos latu.
Pēc VMD apkopotajiem datiem, lielākie ļaundari nav bijuši meža īpašnieki, kas saņēmuši atļauju un pārkāpuši atļautos noteikumus, piemēram, izcirtuši vairāk nekā atļauts, – šādu gadījumu ir tikai aptuveni ceturtdaļa no kopējā skaita. Visvairāk koku patvaļīgi cirsts vietās, kur nebija saņemta ciršanas atļauja.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!