• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Būs vieglāk palielināt piena kvotu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2004., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tās apdzīvo velni un sikspārņi un apciemo drosmīgi pētnieki

Vēl šajā numurā

17.02.2004., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Būs vieglāk palielināt piena kvotu

Jāapgūst kopējā
piena kvota

Ministru kabineta (MK) Komiteja vakar, 16.februārī, akceptēja grozījumus piena ražošanas kvotu sadales un piešķiršanas, kā arī informācijas vākšanas un administrēšanas kārtībā. Jaunā kārtība paredz noteikt atvieglotākus ierobežojumus piena kvotas saņemšanai vai palielināšanai no nacionālās rezerves. Atbildīgā ministrija skaidro, ka Latvijas mērķis ir pēc iespējas pilnīgāk apgūt pievienošanās līgumā noteikto valsts kopējo piena ražošanas kvotu. Lai sasniegtu šo mērķi, nepieciešams mainīt nosacījumus kvotas saņemšanai no nacionālās rezerves, izdarot grozījumus minētajos MK noteikumos.

Pašlaik ierobežo

Pašreizējā kārtība ierobežo piena ražotājus, kuriem iespējams piešķirt piena ražošanas kvotu no nacionālās rezerves. Proti, noteikumu redakcijā piena kvotas nacionālā rezerve pienākas ražotājiem, kuri palielinājuši savu ganāmpulku par desmit vai vairāk slaucamajām govīm vai investējuši piena sektora attīstībā vismaz 10 000 latu gadā. Pēc grozījumu akceptēšanas MK Komitejā un pieņemšanas valdībā zemniekiem kvotas palielināšanai no nacionālās rezerves nebūs jāievēro kvantitatīvie ierobežojumi, piemēram, ka ganāmpulks ir jāpalielina par desmit slaucamajām govīm vai ka attīstībā jāinvestē 10 000 latu un vairāk.
Kā liecina paredzētās noteikumu izmaiņas, ražotājam piena kvota no nacionālās rezerves tiks piešķirta vai palielināta, ja viņš būs reģistrēts piena ražotāju reģistrā un pēc 2002.gada 1.oktobra ir paplašinājis slaucamo govju ganāmpulku, investējis piena ražošanas attīstībā, palielinājis piena ražošanas rādītājus, kā arī uzsācis piena piegādi piena pircējam no 2003.gada 1.oktobra līdz šā gada 15.martam.
Izstrādātais noteikumu projekts paredz pagarināt pieteikumu kvotām iesniegšanas termiņu līdz 2004.gada 15.martam. Par piena kvotas saņemšanu no nacionālās rezerves piena ražotāju iesniegumiem, kas iesniegti līdz šā gada 1.februārim, tiek piešķirta kvota ar nosacījumiem, kas ir spēkā līdz šo grozījumu publicēšanai Latvijas Republikas oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Piešķirtā kvota

Latvijai piešķirtā kopējā piena ražošanas kvota 2004.un 2005.gadam ir 695 300 tonnas, no tās 468 900 tonnas ir minētā piegādes kvota un 226 400 tonnas – tiešās tirdzniecības kvota. Piegādes kvota būs nepieciešama katram piena ražotājam, kurš vēlēsies pārdot pienu pārstrādes uzņēmumam. Savukārt tiešās tirdzniecības kvota būs vajadzīga tiem piena ražotājiem, kuri vēlēsies pārdot pienu vai piena produktus tiešajam patērētājam, piemēram, skolām, slimnīcām, kaimiņiem.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!