• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 17. februārī, valūtas tirgū. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2004., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84472

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Visu Eiropas valstu sadarbības vārdā

Vēl šajā numurā

18.02.2004., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 17. februārī, valūtas tirgū

TIRG-01 COPY.GIF (26051 bytes)Dolārs pēc vairāku dienu pārtraukumu atkal nokļuvis zem 52,5 santīmu atzīmes. Paša dolāra zemais kurss un Eiropas Centrālās bankas (ECB) intervences draudu iztrūkums pašreiz veicina tā pārdošanu. Kopējā aina nemainīsies, kamēr vai nu negaidīti nesamazināsies ASV tekošā konta deficīts, vai tirgū ar intervencēm neiesaistīsies ECB. Šovakar gaidāma ASV janvāra ražošanas datu publicēšana. No tiem un citas informācijas varēs mēģināt izdarīt secinājumus par ASV spēju finansēt savu tekošā konta deficītu.
ECB vadītājs vakar esot palaidis garām iespēju tirgum piedraudēt ar intervencēm, lai samazinātu eiro cenu. Uzstājoties EP Ekonomikas un monetāro lietu komitejā, viņš atkārtoja G7 sanāksmē izteikto secinājumu, ka straujas valūtu cenu svārstības kavē ekonomikas izaugsmi. Agresīvāki izteikumi noteikti būtu atturējuši no eiro pirkšanas, kas sevišķi aktīva bija vakar no rīta. Dienas otrajā pusē eiro cena sasniedza 67,5 santīmu atzīmi, tātad tā atkal pietuvojusies janvārī sasniegtajiem rekordiem.

Pēc “Nordea bankas” informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!