• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Pirmās partijas valdes paziņojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2004., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta finansiālās darbības pārbaudi

Vēl šajā numurā

19.02.2004., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par Latvijas Pirmās partijas valdes paziņojumu

Mēs esam gandarīti par Latvijas Pirmās partijas valdes paziņojumu, kurā partija beidzot atzīst dialoga par izglītības reformu nepieciešamību. Mēs ceram, ka šo iniciatīvu radīja patiesa vēlme risināt problēmu, nevis politiskā konjunktūra.

No Latvijas Pirmās partijas paziņojuma var saprast, ka partija plāno “izskaidrot reformas īstenošanu”. Ja tas tā ir, tad šī iniciatīva ne ar ko neatšķiras no valsts oficiālās politikas, kad dialogs tiek saprasts tikai kā skaidrošana un informēšana. Turklāt vecāki un skolotāji jau ir pie

rādījuši, ka labi izprot likuma par izglītību būtību. Tieši šī izpratne piespieda viņus iziet ielās ar protesta akcijām. Tieši šī izpratne lika bērniem risināt politisko problēmu uz ielām.
Tāpēc, lai izskaidrotu šo jauno Latvijas Pirmās partijas pozīciju, mēs prasām publiski atbildēt uz dažiem jautājumiem.
1. Latvijas Pirmo partiju pārstāvošais Ainārs Šlesers paziņoja, ka valodu proporcijām mazākumtautību skolās ir jābūt 50 pret 50%. Pašlaik Latvijas Pirmā partija “nepārprotami atbalsta proporciju 60:40”. Pavisam nesen Izglītības likuma otrajā lasījumā Latvijas Pirmā partija nobalsoja par vēl stingrākiem grozījumiem, kuri izprovocēja masu protesta akcijas. Kāda tad ir Latvijas Pirmās partijas patiesā pozīcija?
2. Ar ko konkrēti Latvijas Pirmā partija plāno uzsākt dialogu par izglītības reformas īstenošanu? Kā šis dialogs tiks īstenots?

Cerot uz sadarbību, – Tautas saskaņas partijas 2004.gada 13.februārī frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!