• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta finansiālās darbības pārbaudi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2004., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84525

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas lietu biroja vadību

Vēl šajā numurā

19.02.2004., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par Ministru prezidenta finansiālās darbības pārbaudi

Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas Einara Repšes finansiālās darbības pārbaudei priekšsēdētājam Ē.Jēkabsonam

Atbildot uz Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas š.g. 10.februāra vēstuli, daru Jums zināmu, ka es kā Ministru prezidents un valsts amatpersona nekādus darījumus ar nekustamajiem īpašumiem neesmu veicis. Savukārt mani privātie darījumi, kas nekādā veidā neskar ne valsts īpašumu, ne valsts finanšu līdzekļus, nav un nevar būt Parlamentārās izmeklēšanas komisijas kompetencē.
Parlamentārās izmeklēšanas komisijas kompetence, ievērojot Latvijas Republikas Satversmes 1.pantu un Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likuma 1.panta trešo daļu, tiesiskā valstī nav un nevar būt neierobežota, cilvēka pamattiesības un brīvības aizskaroša.
Bez tam no Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likuma, īpaši tā 6.panta, izriet, ka komisijas kompetencē ir izskatīt jautājumus par fizisku un juridisku personu rīcību valsts īpašuma izmantošanas, apsaimniekošanas un valsts iepirkumu procesā, kā arī šo personu rīcību ar valsts finanšu līdzekļiem. Vēlreiz uzsveru, ka mani privātie darījumi nekādā veidā neskar ne valsts vai pašvaldību īpašumu, ne valsts vai pašvaldību finanšu līdzekļus.
Demokrātiskā un tiesiskā valstī jebkurai personai neatkarīgi no tā, vai šī persona ir vai nav valsts amatpersona, ir tiesības piedalīties privāttiesiskajā apritē. Visus likumā noteiktos ierobežojumus esmu ievērojis.
Mana valsts amatpersonas deklarācija tiks iesniegta likumā noteiktajā termiņā, tā būs publiski pieejama un publicēta arī laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.


Rīgā 2004.gada 16.februārī Ministru prezidents E.Repše

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!