• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ģenerālmēģinājums naturalizācijas pārbaudēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2004., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84566

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Janvārī budžetā 30,6 miljonu latu pārpalikums

Vēl šajā numurā

19.02.2004., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ģenerālmēģinājums naturalizācijas pārbaudēm

ALDERMANE1.PNG (108432 bytes)
NP priekšniece Eiženija Aldermane atzīst, ka naturalizācijas procesa intensitāte Latvijā pieaug lēni
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Kārtot naturalizācijas pārbaudes izmēģinājuma kārtā – tāda iespēja vakar, 18.februārī, bija dota Naturalizācijas pārvaldes (NP) Metodikas un eksaminācijas centrā.

Jau informējām, ka pēdējā laikā par Latvijas pilsoņiem ik gadu kļūst 1,6 procenti no kopējā nepilsoņu skaita. Tātad naturalizācijas procesa intensitāte stabilizējusies diezgan zemā līmenī. Pērnā gada nogalē veiktajā pilsonības pretendentu aptaujā teju puse aptaujāto kā iemeslu, kāpēc līdz šim kavējušies ar pilsonības iegūšanu, minējuši šaubas par savām spējām nokārtot naturalizācijas pārbaudes. Lai cilvēkus iedrošinātu, NP Metodikas un eksaminācijas centrs katru mēnesi rīko informācijas dienas, kuras vidēji katrā reizē apmeklē pārdesmit interesentu.
Arī vakar atvērto durvju dienā pilsonības pretendentiem ne vien sniegta informācija par naturalizācijas pārbaužu saturu, kārtību un naturalizācijas procesa sākšanai nepieciešamajiem dokumentiem, apmeklētāji arī varēja izmēģināt spēkus improvizētajās naturalizācijas pārbaudēs. Protams, šo izmēģinājuma pārbaužu rezultātus neieskaita kā īstās eksaminācijas iznākumu, taču tas sniedz skaidru priekšstatu par procesu un ļauj pārliecināties par pretendentu gatavību.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!