• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas lietu biroja vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2004., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 17.februāra sēdē

Vēl šajā numurā

19.02.2004., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par Eiropas lietu biroja vadību

Ir beidzies konkurss uz Eiropas lietu biroja (ELB) vadītāja amatu. Par labāko pretendentu atzīta Sanita Pavļuta-Deslandes, Ārlietu ministrijas ES Koordinācijas departamenta direktore. Konkursa komisija par ELB vadītāja vietnieku nolēma iecelt Elīnu Melngaili, Ministru prezidenta padomnieci ES jautājumos.
S.Pavļutai-Deslandes ir sešu gadu pieredze ES lietu koordinācijā, valsts institūciju darbības uzraudzīšanā ES politikas veidošanas un ieviešanas procesā, kā arī kolektīva vadīšanā. S.Pavļuta-Deslandes beigusi Parīzes Politisko zinātņu institūta Starptautisko attiecību nodaļu ar specializāciju ES jautājumos, pirms tam – Latvijas Kultūras akadēmiju, iegūstot mākslas bakalaura grādu. Pēc vidusskolas beigšanas bijusi režisora palīdze un asistente Rīgas kinostudijā. Pārzina angļu, franču, krievu, vidēji - vācu valodu, lasa spāniski.
E.Melngailei ir darba pieredze Ministru prezidenta padomnieka ES jautājumos amatā. Pirms tam E.Melngaile bijusi projektu direktore un izpilddirektore “Ekonomistu apvienībā 2010”, AKB “Baltijas tranzītu banka” padomes priekšsēdētāja palīdze, tūlīt pēc vidusskolas beigšanas – angļu valodas skolotāja Rīgas Hanzas vidusskolā. Pārzina angļu un krievu valodu.
Beidzies arī konkurss uz trīs ELB konsultantu amatiem, un komisija izvirzījusi piemērotākos pretendentus. Viņu vārdi tiks publiskoti pēc viņu atbildes saņemšanas.
Eiropas lietu birojs Valsts kancelejā Ministru prezidenta tiešā pakļautībā izveidots 2003.gada 1.decembrī. Eiropas lietu biroja uzdevumi ir apkopot un izvērtēt prioritātes Latvijas dalībai ES, atbilstoši kompetencei sniegt Ministru prezidentam priekšlikumus par valsts politikas attīstību jautājumos, kas saistīti ar Latvijas dalību ES; sagatavot Ministru prezidentu dalībai Eiropas Kopienas institūciju sanāksmēs;
organizatoriski nodrošināt Vecāko amatpersonu sanāksmes Eiropas integrācijas jautājumos darbu un sagatavot ziņojumus Ministru prezidentam jautājumos, kas saistīti ar Latvijas dalību ES.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!