• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā radīt nekaitīgu darba vidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.2004., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bērnu apmācība drošībai pagaidām neskaidra

Vēl šajā numurā

20.02.2004., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā radīt nekaitīgu darba vidi

Darba apģērbu un individuālo un kolektīvo aizsardzības līdzekļu izstāde “Drošam darbam – 2004”, ko vakar, 19.februārī, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā atklāja labklājības ministre Dagnija Staķe, ilgs līdz 21.februārim.

DROSIBA01.PNG (101310 bytes)
Izstādē piedalās vairāk nekā 40 firmas no Latvijas un citām valstīm. Tajā var iepazīties ar darba vides riska faktoru novērtēšanas un novēršanas metodēm un to optimālākajiem risinājumiem, kā arī saņemt konsultācijas par individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanu un citiem jautājumiem par darba aizsardzības pasākumu organizēšanu
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Tās atklāšanā piedalījās arī Starptautiskās darba drošības organizācijas vecākais speciālists darba drošībā Gerds Albrahts, kura pārstāvētās organizācijas pētījums liecina – katru gadu pasaulē divi miljoni cilvēku mirst no darba vietu radītajiem draudiem. Latvijā, piemēram, pērn darbā nelaimes gadījumos cietuši 1330 darbinieki, no tiem 39 gāja bojā un 217 ieguva smagus miesas bojājumus, liecina Valsts darba inspekcijas (VDI) apkopotie dati. VDI direktors Jānis Bērziņš uzskata, ka izstāde ir viens no instrumentiem, “ar kura starpniecību sniegt zināšanas darba devējiem un darba aizsardzības speciālistiem par darba vides uzlabošanu”.
Izstādes laikā notiks arī divi semināri – “Drošs darbs būvniecībā” un “Darba drošība un darbs ar azbestu”, kuros Labklājības ministrijas (LM), Ekonomikas ministrijas (EM), VDI un citu institūciju speciālisti, kā arī ārvalstu eksperti sniegs pārskatu par situāciju darba aizsardzības jomā un raksturos labās prakses piemērus uzņēmumos. Piemēram, seminārā “Drošs darbs būvniecībā”, kas notiek šodien, ar ziņojumu par Būvniecības likumdošanu un tās saistību ar darba drošību uzstāsies EM Būvnormatīvu nodaļas vadītāja vietnieks Māris Strautmanis.
Izstādes un semināru kopīgais mērķis – ne tikai informēt darba devējus un sabiedrību par veselībai drošas un nekaitīgas darba vides izveidi, bet arī izskaidrot strādājošo un darba devēju tiesības un pienākumus darba aizsardzības jomā. Turklāt interesenti varēs iegūt ļoti noderīgas zināšanas par jaunumiem darba aizsardzības likumdošanā, ko izskaidros speciālisti, norāda LM Komunikācijas departaments. Līdz pērnā gada beigām Latvijas likumdošanā iestrādāts vairāk nekā 25 Eiropas Savienības direktīvu prasību, kurās uzņēmumiem izvirzītas stingrākas prasības darba aizsardzības organizācijā.

Ilze Apine, “LV”

ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!