• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zaļās karotītes" nākotne. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2004., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84679

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atvadu vārdi mūsu autoram

Vēl šajā numurā

24.02.2004., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Zaļās karotītes” nākotne

Jautājums par preču zīmes “Zaļā karotīte” nākotni kļuvis aktuāls pēc Eiropas Komisijas (EK) aizrādījuma. Proti, pēc iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) valsts nedrīkst finansēt pasākumus, kas saistīti ar vietējo ražotāju ekskluzīvu atbalstīšanu iekšējā tirgū, savukārt “Zaļā karotīte” tiek piešķirta vien tiem produktiem, kuru sastāvā ir vismaz 75 procenti vietējo izejvielu.

Pēc Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas sniegtās informācijas, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, komentējot EK aizrādījumu, norādījis, ka šī ES prasība ir zināma: “ES nosaka, ka nedrīkst īpaši izcelt savas valsts pārtikas produkciju (pēc izcelsmes), tādā veidā ierobežojot pārējo valstu ražojumus. Tajā pašā laikā Eiropa prasa un pat aicina atbalstīt ar kvalitātes nodrošināšanu saistītās aktivitātes, tāpēc no produkcijas izcelsmes apliecinošas zīmes tā kļūs par produkcijas kvalitātes apliecinošu zīmi.” Tātad jāmaina “Zaļās karotītes” saņemšanas nosacījumi – uzsvaru liks uz kvalitāti. Viens no kritērijiem – produkta izsekojamība “no tīruma līdz galdam”.
Nedaudz varētu mainīties programmas nosaukums un nosacījumi, bet karotītes simbols saglabāsies, tā uzskata Mārketinga padomes direktore un “Zaļās karotītes” autore Inguna Gulbe.
Arī zemkopības ministrs pauž pārliecību, ka, nedaudz mainot “Zaļās karotītes” saņemšanas nosacījumus, Mārketinga padomei jāturpina pārtikas produkcijas kvalitātes kontrole un sabiedrības informēšana.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!