• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ANO inspicē brīvības atņemšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2004., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84686

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Attīstības plāns pieejams latviski

Vēl šajā numurā

24.02.2004., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ANO inspicē brīvības atņemšanu

Lai iepazītos ar situāciju piespiedu brīvības atņemšanas vietās, Latvijā ieradusies Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) darba grupa par patvarīgu aizturēšanu.
Darba grupa, kas mūsu valstī uzturēsies no 23. līdz 28.februārim, ieradusies pēc Latvijas valdības uzaicinājuma. ANO pārstāvji plāno apmeklēt Rīgas Centrālcietumu, Iļģuciema sieviešu cietumu, Daugavpils cietumu, kā arī ieslodzījuma vietu nepilngadīgajiem Cēsīs, Rīgas psihoneiroloģisko slimnīcu un Rēzeknes pilsētas un rajona policijas pārvaldi, informē ANO pastāvīgā koordinatora biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Biseniece. Darba grupai paredzētas tikšanās ar Tieslietu, Iekšlietu un Ārlietu ministriju, kā arī Latvijas Cilvēktiesību biroja, Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centra un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes mācībspēku pārstāvjiem.
ANO darba grupā, kas izveidota 1991.gadā, lai izmeklētu apsūdzības par patvaļīgu brīvības atņemšanu, strādā pieci neatkarīgi eksperti. Atbilstoši ģeogrāfiskās pārstāvniecības principam tie izraudzīti no Spānijas, Ungārijas, Alžīrijas, Irānas un Paragvajas.
ANO eksperti, iespējams, tiks iepazīstināti arī ar telefonakcijas rezultātiem, kurā februāra vidū iedzīvotāji tika aicināti ziņot par policijas vardarbību Latvijā. Ar darba grupas atzinumiem par situāciju mūsu valstī sabiedrība tiks iepazīstināta 27.februārī.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!