• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rumānijas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2004., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84782

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kases pārvaldnieci

Vēl šajā numurā

25.02.2004., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par Rumānijas vēstnieka atvadu vizītēm

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 24.februārī, pieņēma atvadu vizītē Rumānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Lucianu Fatu. Vēstnieks pateicās par Valsts prezidentes ieguldījumu abu valstu attiecību attīstībā un uzsvēra, ka Latvijas un Rumānijas divpusējās attiecībās Rumānijas būtiskākās intereses ir Eiropas Savienības (ES) jauno kaimiņu politika un robežkontroles jautājumi. Valsts prezidente atzīmēja, ka Latvija ir ieinteresēta tirdzniecības sakaru attīstīšanā ar Rumāniju.
Vēstnieks informēja Valsts prezidenti par situāciju Rumānijas iestāšanās sarunās ES, kā arī par aktualitātēm Rumānijas iekšpolitikā un attiecībām ar kaimiņvalstīm.
Vēstnieks pauda cerību, ka drīzumā Rīgā tiks atvērta Rumānijas vēstniecība, un nodeva Valsts prezidentei ielūgumu apmeklēt Rumāniju.
Arī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre vakar tikās ar Rumānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Lucianu Fatu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Rumānijas attiecības vērtējamas kā labas gan divpusējo kontaktu līmenī, gan arī starptautisko organizāciju sadarbības ietvaros. Spilgts apliecinājums tam ir vairākas augstākā līmeņa amatpersonu tikšanās, tostarp arī iespējamā Latvijas Valsts prezidentes vizīte Rumānijā.
Novērtējot divpusējās sadarbības nozīmību, Saeimas priekšsēdētāja un Rumānijas vēstnieks norādīja uz abu valstu prioritārajiem mērķiem – dalību Eiropas Savienībā (ES) un NATO. “Eirointegrācijas procesā, pārņemot ES likumdošanu un īstenojot virkni nozīmīgu reformu, esam ieguvuši unikālu pieredzi, kurā esam gatavi dalīties ar citiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Puses bija vienisprātis, ka ES jauno kaimiņu politika un robežkontrole jautājumi ir Latvijas un Rumānijas visciešāko interešu lokā.
Noslēgumā pausta cerība, ka drīzumā Rumānija varētu atvērt mūsu valstī savu vēstniecību, kā arī intensificēt abu valstu starpparlamentāros kontaktus.

Valsts prezidenta preses dienests, Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!