• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2004., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rumānijas vēstnieka atvadu vizītēm

Vēl šajā numurā

25.02.2004., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām

ES dalībvalstu ārlietu ministri pirmdien, 23.februārī, ES ārējo attiecību padomē apsprieda ES attiecības ar Krieviju un pieņēma kopīgus sanāksmes secinājumus par šo jautājumu. Ministri tajos stingri norāda, ka ES un Krievijas attiecību pamats ir partnerības un sadarbības līgums, kas no šā gada 1.maija bez jebkādiem priekšnosacījumiem attiecināms uz visām 25 dalībvalstīm.
Latvijas ārlietu ministre Sandra Kalniete pirmdien uzsvēra, ka ES attiecībās ar Krieviju ir svarīga Eiropas valstu vienotība un pirmdien pieņemtie kopīgie secinājumi ir šādas vienotības apliecinājums. Eiropas Savienība secinājumos norāda, ka savlaicīga partnerības un sadarbības līguma paplašināšana uz jaunajām dalībvalstīm ļaus Krievijai pilnībā izmantot ES paplašināšanās pavērtās iespējas, tostarp arī tirdzniecības jomā. ES ir gatava diskutēt ar Krieviju par pamatotām bažām, ko tā saista ar ES paplašināšanās ietekmi uz Krievijas ekonomiskajām interesēm. Tomēr ES ministri pirmdien stingri norādīja, ka šāda diskusija nekādā veidā nav saistāma ar partnerības un sadarbības līguma attiecināšanu uz jaunajām dalībvalstīm. Runājot par pirmdien apspriesto ES stratēģiju attiecībām ar Krieviju, ko ES līderi apstiprinās 25. un 26.marta Eiropadomē, Latvijas ārlietu ministre uzsvēra nepieciešamību šo stratēģiju vēlāk konsekventi un vienoti īstenot tālākajās ES un Krievijas attiecībās.
ES ārējo attiecību padomes ietvaros ārlietu ministri apsprieda arī situāciju Irānā un ES jauno kaimiņattiecību politiku. Dienas pirmajā pusē ES Vispārējo lietu padomes ietvaros tika diskutēts par Eiropas Komisijas nesen prezentēto ES finanšu perspektīvu 2007.-2013.gadam, kā arī par 25. un 26.marta ES līderu padomes dienas kārtību.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!