• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
EDSO komisārs atbalsta izglītības reformu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2004., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84915

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Katrs desmitais parādā par dzīvokļa īri

Vēl šajā numurā

27.02.2004., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

EDSO komisārs atbalsta izglītības reformu

EDSO.PNG (106476 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas augstais komisārs nacionālo minoritāšu jautājumos Rolfs Ekeuss vakar tikās Rīgas pilī
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I

Pēc tikšanās ar EDSO augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos Rolfu Ekeusu Vaira Vīķe-Freiberga žurnālistiem sniedza sarunas kopsavilkumu:
“Komisārs Ekeuss ir iesaistījies dialogā ar Latviju attiecībā uz mūsu integrācijas programmu un mūsu izglītības reformām. Viņš, kopš stājies amatā, ir izteicis savu interesi par Latvijas unikālo situāciju, kādā mūs nostādījusi vēsture. Viņš arī novērtē to konstruktīvo veidu, kādā Latvijas valdība ir centusies risināt šo situāciju un atrast veidus, kā integrēt savu sabiedrību vienā vienotā veselumā, kur katram valsts iedzīvotājam būtu vienādas iespējas un izdevības un kur katram bērnam arī caur izglītības sistēmu tiktu dotas vienādas iespējas un izdevības. Tajā izpratnē viņš pilnībā atbalsta to izglītības reformu, kādu Latvija šobrīd pieņēmusi, bet es viņam piekrītu, un viņš piekrīt man, ka šī reforma ir jāīsteno pragmatiski, fleksibli, ņemot vērā katras atsevišķās skolas konkrēto situāciju. Tas prasīs lielas pūles, eventuāli arī lielākus resursus, nekā tie līdz šim bijuši Izglītības ministrijai.
Šīs reformas īstenošanas laiks nav tas brīdis, kad Izglītības ministrija var taupīt līdzekļus, šis ir tāds pārejas periods, kurā tai ir vajadzīgi resursi, lai nodrošinātu reformas īstenošanu tādā veidā, ka nekādā ziņā netiktu apdraudēta pedagoģiskā kvalitāte ikvienā no Latvijas skolām. Tas ir tas mērķis, ko es esmu izteikusi savā vēstulē Saeimai. Ekeusa kungs pilnīgi piekrīt šādai pieejai, tā pilnībā saskan ar to, kā viņa iestāde redz šo situāciju, un tātad mēs turpinām savu abpusējo dialogu ļoti auglīgā veidā. Tagad jautājums ir vienīgi par to, lai tiktu atvēlēts pietiekami līdzekļi, lai tas tiktu īstenots. Un, protams, jāturpina dialogs ar skolām, skolotājiem, direktoriem, vecākiem un skolēniem. Tas ir pilnīgi skaidrs.”

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!