• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sperts pēdējais solis ceļā uz NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2004., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84918

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 27. februārī

Vēl šajā numurā

27.02.2004., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sperts pēdējais solis ceļā uz NATO

Vakar, 26.februārī, Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likumu par Latvijas pievienošanos 1949.gada 4.aprīlī pieņemtajam Ziemeļatlantijas līgumam, kas bija viens no priekšnoteikumiem, lai nodrošinātu Latvijas pilntiesīgu iekļaušanos NATO.
Vairums deputātu likumu uzņēma ar aplausiem. Jāpiebilst, ka projekta izskatīšanai galīgajā lasījumā nebija iesniegts neviens priekšlikums un nebija arī debašu.
Kā paredz Ziemeļatlantijas līguma ratifikācijas procedūra, pēc likuma parakstīšanas un izsludināšanas Latvijā tas jāiesniedz ASV Valsts departamentā. Pēc formālās ratifikācijas procedūras beigām Latvija oficiāli kļūs par NATO dalībvalsti un Latvijas karogu pacels NATO galvenajā mītnē Briselē, norāda Ārlietu ministrija.
Līdz ar pievienošanos Ziemeļatlantijas līgumam un pilntiesīgu dalību aliansē Latvija iegūst drošības garantijas, ko sniedz NATO kolektīvās aizsardzības un drošības sistēma, kā arī uzņemas sniegt palīdzību saviem sabiedrotajiem, kas pakļauti militāram apdraudējumam.
Dalība NATO Latvijai dos arī iespēju ieņemt pilntiesīgu vietu Ziemeļatlantijas padomē, kas nozīmē tiesības piedalīties lēmumu pieņemšanā Latvijas un starptautiskajai drošībai nozīmīgos jautājumos. Kā pilntiesīga NATO dalībvalsts Latvija pirmoreiz piedalīsies Ziemeļatlantijas padomes sēdē alianses dalībvalstu vadītāju sanāksmē šā gada jūnijā Stambulā, Turcijā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!