• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu instrumentu cenas noteikšanu un uzdevumu izpildīšanu vienas cenas izsolēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2004., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84958

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Latvijas Kriminālprocesa kodeksā

Vēl šajā numurā

02.03.2004., Nr. 33

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas Fondu birža

Veids: noteikumi

Pieņemts: 27.02.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Rīgas Fondu biržas noteikumi

Par finanšu instrumentu cenas noteikšanu un uzdevumu izpildīšanu vienas cenas izsolēs

Apstiprināti Rīgas Fondu biržas padomes sēdē 2004.gada 27.februārī


Rīgas Fondu biržas (turpmāk tekstā – Birža) noteikumi “Par finanšu instrumentu cenas noteikšanu un uzdevumu izpildīšanu vienas cenas izsolēs” (turpmāk tekstā – Noteikumi) izstrādāti, pamatojoties uz Finanšu instrumentu tirgus likuma 28.panta piektās daļas septīto punktu.

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā notiek finanšu instrumentu cenas noteikšana un uzdevumu izpildīšana vienas cenas izsolē, kuru organizē Birža.
1.2. Pārdevējs – persona, kura ir noslēgusi līgumu ar Biržu par finanšu instrumentu pārdošanu un kura veic finanšu instrumentu pārdošanu ar Biržas biedra starpniecību.
1.3. Pircējs – Biržas biedrs, kurš iegādājas savā vai klientu vārdā pārdevēja finanšu instrumentus.
1.4. Biržas biedrs – persona, kas ir tiesīga savā vārdā pirkt un pārdot finanšu instrumentus Biržā.

2. Uzdevumu iesniegšana

2.1. Pārdevējs izsoles dienā Biržas valdes lēmumā noteiktā laikā iesniedz pārdošanas uzdevumu par visu izsolē piedāvāto finanšu instrumentu daudzumu, nosakot minimālo viena finanšu instrumenta cenu.
2.2. Pircējs izsoles dienā Biržas valdes lēmumā noteiktā laikā iesniedz pirkšanas uzdevumus Biržas automatizētajā tirdzniecības sistēmā. Tiek pieņemti tikai tādi pirkšanas uzdevumi, kuros ir norādīta konkrēta cena.
2.3. Izsole notiek, ja uz to ir iesniegts vismaz viens pirkšanas uzdevums.
2.4. Pirkšanas uzdevumi ir derīgi tikai attiecīgās tirdzniecības sesijas speciālajā izsolē.
2.5. Uz izsoli iesniedzami tikai tādi pirkšanas uzdevumi, kur norādītā pirkšanas cena ir vienāda vai lielāka par pārdevēja noteikto minimālo cenu.
2.6. Uz izsoli iesniedzami tikai tādi pirkšanas uzdevumi, kuros norādīta konkrēta cena, t.i., nedrīkst iesniegt uzdevumus “par jebkuru cenu”.

2.7. Uzdevumi tiek iesniegti saskaņā ar Biržas Tirdzniecības noteikumu 2.punktu “Uzdevumu iesniegšana”, izņemot 2.9. un 2.10. punktu.

3. Cenas noteikšana
un uzdevumu izpilde

3.1. Pēc Biržas valdes noteiktā termiņa beigām pirkšanas uzdevumu pieņemšana tiek pārtraukta un nav atļauts izdarīt nekādas izmaiņas iesniegtajos uzdevumos.
3.2. Visi pirkšanas uzdevumi tiek izpildīti par vienu cenu.
3.3. Ja kopējais pieprasīto finanšu instrumentu skaits ir mazāks par izsolē piedāvāto finanšu instrumentu skaitu, tad visi pirkšanas uzdevumi tiek izpildīti pilnībā par pārdevēja noteikto minimālo cenu.
3.4. Ja kopējais pieprasīto finanšu instrumentu skaits ir lielāks vai vienāds ar izsolē piedāvāto finanšu instrumentu skaitu, tad finanšu instrumentu izsoles cena ir augstākā no cenām, pie kuras tiek pārdoti visi piedāvātie finanšu instrumenti, un:
3.4.1. pirkšanas uzdevumi, kuros uzrādītā cena ir lielāka par izsoles cenu, tiek izpildīti pilnībā par izsoles cenu;
3.4.2. pirkšanas uzdevumi, kuros uzrādītā cena ir vienāda ar izsoles cenu un kurus nevar izpildīt pilnībā, tiek izpildīti par izsoles cenu proporcionāli piedāvājumam;
3.4.3. pirkšanas uzdevumi, kuros uzrādītā cena ir zemāka par izsoles cenu, netiek izpildīti.
3.5. Pirkšanas uzdevumi netiek izpildīti, ja tajos norādītais finanšu instrumentu skaits ir mazāks par minimālo darījuma apjomu, t.i., reizinot uzdevumā norādīto finanšu instrumentu skaitu ar uzdevumu izpildīšanas koeficientu1, iegūtais finanšu instrumentu skaits ir mazāks par 1 finanšu instrumentu.
3.6. Izsoles rezultāti tiek paziņoti saskaņā ar Biržas Tirdzniecības noteikumu 9.1.punktā “Tirdzniecības sesijas rezultātu paziņošana” noteikto kārtību.
3.7. Norēķini par iegādātajiem finanšu instrumentiem notiek saskaņā ar Biržas noteikumiem “Par naudas un finanšu instrumentu norēķiniem”.

4. Noslēguma noteikumi

4.1. Šie noteikumi stājas spēkā publicēšanas dienā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.
4.2. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē RFB valdē 2000.gada 18.decembrī apstiprinātā instrukcija “Par vērtspapīru cenas noteikšanu un uzdevumu izpildīšanu vienas cenas izsolēs”.
1 Uzdevumu izpildīšanas koeficients Kb = (A–B)/A (%), kur:
1) A – finanšu instrumentu skaits pirkšanas uzdevumos, kuros uzrādītā cena sakrīt ar Izsoles cenu,
2) B – starpība starp A un finanšu instrumentu pārpalikumu pie Izsoles cenas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!