• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004.gada 2.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2004., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004.gada 26.februāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

04.03.2004., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta 2004.gada 2.marta sēdē

Nobeigums. Sākums – “LV” Nr.34, 03.03.2004.


Pieņemti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 10.septembra noteikumos Nr.417 “Noteikumi par pabalstu bēglim un personai, kurai piešķirts alternatīvais statuss””.
Grozījumi noteikumos paredz noteikt, ka personai, kurai piešķirts alternatīvais statuss, un bēglim izmaksā pabalstu, kas sedz uzturēšanās izmaksas Latvijas Republikā. Pabalstu nosaka: pilngadīgai personai – valsts noteiktās minimālās mēnešalgas apmērā; nepilngadīgai personai – 30 % apmērā no valsts noteiktās minimālās mēnešalgas.
Pieņemti “Noteikumi par elektronisko dokumentu izvērtēšanas veidu un nodošanu valsts arhīvam glabāšanā”, kuri nosaka elektronisko dokumentu izvērtēšanas veidu un termiņu, kādā tie nododami valsts arhīvam glabāšanā. Noteikumi attiecas uz valsts un pašvaldību iestādēm un juridiskajām personām, kurām saskaņā ar normatīvajiem aktiem jānodod elektroniskie dokumenti valsts glabāšanā.
Valsts arhīvu ģenerāldirekcija un valsts arhīvi, izvērtējot elektronisko dokumentu, veic tā intelektuālo analīzi un informācijas sistēmas tehnisko analīzi. Veicot elektroniskā dokumenta intelektuālo analīzi, vērtē funkcijas (atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātajai metodikai par funkciju un institucionālās sistēmas analīzes veikšanu), darbības vai fakta un ar to saistīto dokumentu kopuma saturu.
Veicot informācijas sistēmas tehnisko analīzi, vērtē ar elektroniskā dokumenta apriti saistītos tehniskos aspektus (piemēram, tehnisko savietojamību, drošību, integritāti, autentiskumu).
Elektronisko dokumentu izvērtē informācijas sistēmas plānošanas, projektēšanas un ieviešanas stadijā, informācijas sistēmas lietošanas un uzturēšanas procesā, kā arī nododot elektronisko dokumentu valsts arhīvam glabāšanā.
Izvērtējot elektroniskos dokumentus, nosaka ilgstoši un pastāvīgi glabājamo dokumentu grupas. Ilgstošai vai pastāvīgai glabāšanai atlasa tikai dokumentus, kas vēl nav arhivēti, vai arhivētus dokumentus, kuros minētā informācija un fakti kopsavilkuma veidā nav apkopoti citos dokumentos, vai arhivētus dokumentus, kuros apkopotā informācija ir tik vispārīga, ka nesniedz pilnīgu veiktās funkcijas vai darbības raksturojumu.
Veicot elektronisko dokumentu intelektuālo analīzi, lai atlasītu dokumentus ilgstošai vai pastāvīgai glabāšanai institūcijā, ņem vērā: normatīvos aktus, kas nosaka dokumentu glabāšanas termiņus; apstākli, ka dokuments kā pierādījums izmantojams tiesību īstenošanai un aizsardzībai; apstākli, ka dokuments izmantojams institūcijas darbības nodrošināšanai un pēctecībai.
Pieņemti rīkojumi “Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu”.
Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Ministru kabineta Atzinības raksta nolikums” pieņemts Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšlikums piešķirt Ministru kabineta Atzinības rakstu: Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils rajona komitejas priekšsēdētājai Skaidrītei Davnei par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas Sarkanā Krusta kustības veicināšanā Daugavpils rajonā; Ziemeļkurzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājai Juzefai Kļavai par nozīmīgu ieguldījumu lauksaimniecības nozares attīstībā; Tautas deju ansambļa “Zelta sietiņš” mākslinieciskajai vadītājai Baibai Šteinai par ilggadēju radošu darbību un nozīmīgu ieguldījumu jaunatnes estētiskajā audzināšanā; Gulbenes mūzikas skolas direktorei Austrai Veikšānei par izcilu devumu Latvijas kultūras dzīvē un jaunatnes audzināšanā; Latviešu valodas apguves valsts programmas vadības vienības direktorei Aijai Priedītei par nozīmīgu ieguldījumu Latviešu valodas apguves valsts programmas īstenošanā un darbības attīstībā.
Noteikts, ka Ministru kabineta Atzinības rakstus S.Davnei pasniedz veselības ministre Ingrīda Circene, J.Kļavai – zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, B.Šteinai un A.Veikšānei – kultūras ministre Inguna Rībena, A.Priedītei – izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!