• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tautas saskaņas partijas frakcijas paziņojums "Par plānotajiem sapulču brīvības ierobežojumiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2004., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Frakciju viedokļi

Vēl šajā numurā

04.03.2004., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Tautas saskaņas partijas frakcijas paziņojums “Par plānotajiem sapulču brīvības ierobežojumiem”

Tautas saskaņas partijas (TSP) Saeimas frakcija ar pieaugošām bažām konstatē, ka valstī notiek strauja politiskā saspīlējuma eskalācija, kas saistīta ar iecerēto mazākumtautību izglītības reformu.

Tā vietā, lai valdošās labējās partijas dialoga ceļā censtos risināt pašu izraisītās mazākumtautību vidusskolu problēmas, tās cenšas šos jautājumus “nokārtot” no spēka pozīcijām. Par to liecina Saeimā atkal aktualizētie grozījumi likumā “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem” un piedāvātais “Grozījums Bērnu tiesību aizsardzības likumā”, kuru būtība ir ieviest “politisko cenzūru” publisku pasākumu īstenošanā, kas nozīmē atgriešanos pie totalitāras valsts pārvaldes.
Pēdējie piedāvātie grozījumi ir īpaši absurdi, jo nosaka, ka jebkuri publiski organizēti pasākumi ar jauniešu līdz 18 gadu vecumam piedalīšanos iepriekš ir jāsaskaņo ar pašvaldību policiju. Tātad arī jebkura skolas organizēta sapulce (arī telpās) un jebkura skolēnu ekskursija vai kolektīvs kāda pasākuma apmeklējums. Šis jau ir solis uz tāda policejiska režīma izveidošanu valstī, kāds pastāv reti kur pasaulē.
Naivi ir cerēt, ka, pārejot uz totālu regulāciju un pēc būtības politiski motivētu atļauju sistēmu Satversmē noteikto miermīlīgo sapulču tiesību īstenošanā, valstī tiks atrisinātas aktuālas mazākumtautību problēmas.
Šis nedraudzīgais valsts solis izraisīs jauniešu atbildes pretsoli, un saspīlējums sabiedrībā tikai pieaugs. Mēs varam sagaidīt dienu, kad policija vardarbīgi izdzenās “nesankcionētu” jauniešu mītiņu. Vai tādu mēs vēlamies jauniešu politisko aktivitāti? Un kas sekos pēc tam?
TSP Saeimas frakcija aicina risināt mazākumtautību izglītības problēmas Saeimā un valdībā un “nekārtot” šos jautājumus no spēka pozīcijām, kas nekad nevienu valsti nav novedis līdz pozitīvam rezultātam.

Tautas saskaņas partijas frakcijas priekšsēdētāja biedrs A.Klementjevs

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!