• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nepabeigtais mājasdarbs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2004., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85128

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 4. martā

Vēl šajā numurā

04.03.2004., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nepabeigtais mājasdarbs

Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padome 2.martā lēma par Narkotiku apkarošanas un narkomānijas ierobežošanas programmas pilnveidošanu un turpmāko virzību, kā arī Latvijas pārstāvību Eiropas Padomes horizontālajā darba grupā narkotiku jautājumos.
Svarīgi programmas izstrādi paveikt jau tuvākajā laikā, jo tas ir viens no mājasdarbiem, kas Latvijai paveicams līdz pievienošanās Eiropas Savienībai (ES) brīdim. Nolemts, ka līdz šīs nedēļas beigām ministrijas nozīmēs atbildīgos pārstāvjus dalībai darba grupā, kas nākamnedēļ sanāks uz pirmo sēdi. Plānots, ka aprīļa sākumā programmu iesniegs izskatīšanai Ministru kabinetā, informē IeM Preses centra vadītāja Laura Karnīte.
Runājot par Latvijas pārstāvību horizontālajā darba grupā, IeM Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta direktora pienākumu izpildītāja Ilze Pētersone uzskata, ka būtu lietderīgi noteikt Veselības ministriju (VM) par atbildīgo institūciju, kas nodrošinātu Latvijas dalību darba grupā un sagatavotu Latvijas pozīciju. Viņa uzsvēra, ka pašlaik Latviju darba grupā pārstāv tikai Iekšlietu ministrijas speciālisti, taču 90 procentu tajā skatāmo jautājumu ir VM kompetencē.
Veselības ministre Ingrīda Circene atzina, ka šīs funkcijas īstenošanai ministrijai būtu nepieciešams papildu finansējums, ko pašlaik sarežģīti nodrošināt. Tāpēc padome vienojās, ka IeM speciālisti ar VM informatīvu atbalstu Latviju turpinās pārstāvēt darba grupā līdz 1.maijam, savukārt pēc 1.maija atbildību par šo pārstāvniecību uzņemsies VM.
Izskanēja bažas, vai muita būs gatava 1.maijā no robežsardzes pārņemt narkotiku kontroles uz robežām funkcijas. Finanšu ministrijai līdz nākamajai padomes sēdei jāsagatavo ziņojums šajā jautājumā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!