• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauna prasība dzīvnieku pārvadātājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2004., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85133

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Karotītei" saules mūžs

Vēl šajā numurā

04.03.2004., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauna prasība dzīvnieku pārvadātājiem

Pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā dzīvniekus komerciālos nolūkos pārvadāt varēs tikai Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) reģistrēti pārvadātāji ar reģistrētiem transporta līdzekļiem.
Lai nodrošinātu dzīvnieku labturības un aizsardzības pamatprasību ievērošanu pārvadāšanas laikā, pirms reģistrēšanās dienestā dzīvnieku pārvadātājiem Latvijas lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centrā būs jāapgūst teorētiskais apmācības kurss par dzīvnieku pārvadāšanu un jākārto tests. Pēc veiksmīgas testa nokārtošanas dzīvnieku pārvadātājs saņems kvalifikāciju apliecinošu sertifikātu – dokumentu, kas būs nepieciešams, lai pārvadātājs varētu reģistrēties sava rajona PVD pārvaldē. Līdz ar sertifikātu pārvaldē būs jāiesniedz arī saistību raksts par gatavību ievērot normatīvo aktu prasības dzīvnieku pārvadāšanas laikā. Pēc tam, kad pārvadātājs būs iekļauts dzīvnieku pārvadātāju reģistrā, tam tiks izsniegta pārvadātāja atļauja. PVD inspektori veiks regulāras dzīvnieku pārvadātāju pārbaudes.

Pēc PVD informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!