• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai uzņēmēji neaizmirst pārreģistrāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2004., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85134

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nepabeigtais mājasdarbs

Vēl šajā numurā

04.03.2004., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai uzņēmēji neaizmirst pārreģistrāciju

ENDZINS.PNG (77325 bytes)
Vēl nav pārreģistrētas apmēram divas trešdaļas Latvijas uzņēmumu. Pēdējais termiņš – 31.decembris. Jānis Endziņš uzsver, ka termiņa pagarinājuma nebūs
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Tie uzņēmumi, kuri līdz pārreģistrācijas termiņa beigām – šā gada 31. decembrim – nebūs pārreģistrējušies, saskaņā ar likumu tiks likvidēti. Tādējādi uzņēmējiem atlikušas vēl 300 dienas, lai iesniegtu pieteikumu un nepieciešamos dokumentus pārreģistrācijai.
“Tendence pārreģistrēties palielinās, bet tā tomēr nav pietiekama,” uzsver Uzņēmumu reģistra (UR) galvenais valsts notārs Jānis Endziņš, norādot, ka tie uzņēmumi, kas līdz pārreģistrācijas termiņa beigām nebūs pārreģistrējušies, saskaņā ar likumu var tikt likvidēti. “Uzņēmumu reģistrs aicina uzņēmumus nepaļauties uz pārreģistrācijas termiņa pagarināšanu, bet iesniegt pieteikumu līdz noteiktā pārreģistrācijas termiņa beigām.”
Līdz šim komercreģistrā pārreģistrējušies aptuveni 11 000 uzņēmumu, bet, pēc UR prognozēm, vēl jāpārreģistrējas aptuveni 25 000 – 30 000 uzņēmumu, kuri reāli darbojas.
J. Endziņš norāda, ka UR ir gatavs lielākam uzņēmēju pieplūdumam šā gada laikā: “Darīsim visu, lai dokumentus pieņemtu un tos reģistrētu.” Tiek domāts par to, kā stimulēt uzņēmējus pārreģistrēties, un Saeimā jau tiek izskatīti grozījumi Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumā, kuri paredz, ka sabiedrībām ar ierobežotu atbildību (SIA), veicot jebkādus grozījumus, obligāti būs jāpārreģistrējas komercreģistrā.

Uzņēmumu reģistra informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!