• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lemj par alus likteni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2004., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85162

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pilnveidota Latvijas apbalvojumu sistēma

Vēl šajā numurā

05.03.2004., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lemj par alus likteni

Vakar, 4.martā, Saeima pirmajā lasījumā, 75 deputātiem balsojot par, konceptuāli atbalstīja Finanšu ministrijas izstrādāto jauno Alkoholisko dzērienu aprites likumprojektu, kas paredz, ka alus ir alkoholisks dzēriens un tā apritei jāpiemēro tādi paši principi un ierobežojumi kā pārējiem alkoholiskajiem dzērieniem.
Likumprojekts, piemēram, paredz, ka alu, tāpat kā citus alkoholiskos dzērienus, nedrīkstēs tirgot no pulksten 22 līdz 8, izņemot tādas mazumtirdzniecības vietas, kurās alkoholiskie dzērieni tiek pārdoti izlejamā veidā un nodrošināta to patērēšana uz vietas, kā arī beznodokļu tirdzniecības veikalus. Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība būs aizliegta izglītības iestāžu un ārstniecības iestāžu, policijas, karaspēka daļu un citu militarizēto formējumu telpās un teritorijā, no transportlīdzekļiem, kā arī telpās, kurās nav tirdzniecības zāles vai kurās tā ir mazāka par 20 kvadrātmetriem. Alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecībai un mazumtirdzniecībai vajadzēs atsevišķas licences. Ja alkoholisko dzērienu mazumtirgotāji pārdos tikai alu, nepieciešama licence arī tā mazumtirdzniecībai. Saeima vakar noteica, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam ir 9.marts.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!