• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības veidošana tuvu finišam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2004., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85277

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad politiķi traucē sabiedrības integrācijai

Vēl šajā numurā

09.03.2004., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības veidošana tuvu finišam

Lai informētu par jaunās valdības sastāvu, vakar ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu tikās Ministru prezidenta amata kandidāts Indulis Emsis. Iepriekš, tiekoties partijas “Jaunais laiks” (JL) un Tautas partijas (TP) pārstāvjiem, vienošanās par kopīga jaunas valdības labēja kodola veidošanu netika panākta.
I.Emsis pirmdien Valsts prezidentei iesniedza nākamās valdības deklarāciju un iepazīstināja ar jaunā Ministru kabineta sastāvu. Tikšanās laikā apspriesti arī citi ar valdības veidošanu saistīti jautājumi un tās pirmie uzdevumi pēc uzticības balsojuma Saeimā, kurš paredzēts parlamenta ārkārtas sēdē otrdien.
I.Emša pārstāvētajai Zaļo un Zemnieku savienībai, TP un Latvijas Pirmajai partijai (LPP) vakar parakstot valdības deklarāciju, darīts zināms arī gandrīz pilns jaunā Ministru kabineta sastāvs. Saskaņā ar deklarāciju Ministru prezidenta I.Emša vadībā turpmāk strādās trīs līdzšinējie ZZS ministri – zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, vides ministrs Raimonds Vējonis un labklājības ministre Dagnija Staķe. Iepriekšējā amatā paliks arī LPP pārstāvis Ministru prezidenta biedrs Ainars Šlesers.
Tautas partijai vienošanās paredz piecus ministrus – ārlietu ministru Rihardu Pīku, aizsardzības ministru Ati Slakteri, finanšu ministru Oskaru Spurdziņu, kultūras ministri Helēnu Demakovu un tieslietu ministri Vinetu Muižnieci. Pieci ministru portfeļi tikuši arī LPP. To valdībā turpmāk pārstāvēs trīs līdzšinējie ministri – ekonomikas ministrs Juris Lujāns, īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainars Baštiks un īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas jautājumos Nils Muižnieks, kā arī divi jaunpienācēji – iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons un izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzēvičs. Satiksmes un veselības ministru amatus, kurus sākotnēji I. Emsis piedāvāja arī JL, pagaidām pildīs attiecīgi A.Šlesers un pats valdības veidotājs. Savukārt reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra portfelis tiek piedāvāts līdzšinējam JL deputātam Andrejam Radzēvičam, par kura palikšanu partijas rindās vakar īstas skaidrības nebija. JL vadība gan līdz šim norādījusi, ka partija paliks ārpus I.Emša veidotās valdības, jo nevēlas strādāt koalīcijā ar LPP un uz to pārnākušajiem pieciem bijušajiem Tautas saskaņas partijas deputātiem.
Tikšanās laikā vakar pie Valsts prezidentes I.Emsis paudis nostāju vairākos būtiskos jautājumos, kuru risināšana šobrīd sevišķi nepieciešama valsts attīstībai. Iespējamais jaunās valdības vadītājs apliecinājis, ka izglītības reforma tiks turpināta, kā arī īstenota dialogā ar skolām un sabiedrību. Savukārt attiecībā uz citu prioritāro jautājumu – korupcijas apkarošanu – atzīta nepieciešamība apstiprināt un īstenot korupcijas novēršanas un apkarošanas programmu un panākt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amata juridisku nostiprināšanu Saeimā.
Saeimas ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par uzticības izteikšanu I.Emša valdībai, paredzēta otrdien, 9.martā, pulksten 11.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!