• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cenas turpina pieaugt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2004., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85288

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lielākie plūdi gaidāmi Daugavā

Vēl šajā numurā

09.03.2004., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Cenas turpina pieaugt

Pārtikas produktu cenu kāpums par vairāk nekā pusotru procentu aizvadītajā mēnesī visbūtiskāk ietekmējis vidējo patēriņu cenu līmeni. Februārī, salīdzinot ar janvāri, patēriņa cenas vidēji pieaugušas par 0,7 procentiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Cenu statistikas departamenta sniegtā informācija, savukārt salīdzinājumā ar situāciju pirms gada patēriņa cenas pieaugušas par vairāk nekā četriem procentiem, tajā skaitā precēm par 4,4 procentiem un pakalpojumiem par 4 procentiem.
Lielākais cenu kāpums bijis pārtikai, kas pēdējos divos mēnešos sadārdzinājusies teju par četriem procentiem. Krasi pieaugušas piena un piena produktu cenas. Proti, aizvadītajā mēnesī, salīdzinot ar janvāri, šīs cenas kāpušas par vairāk nekā astoņiem procentiem. Jūtami sadārdzinājies cukurs un sviests. Cenas pieaugušas arī liellopu gaļai (par 2,3 procentiem) un maizei (par 1,8 procentiem).
Padārdzinājušies arī medikamenti, degviela, ēdināšanas pakalpojumi, kā arī atsevišķi ar mājokļa uzturēšanu saistītie pakalpojumi. Nedaudz pazeminājušās apģērbu, apavu, apelsīnu, gurķu, bezalkoholisko dzērienu un datortehnikas cenas.

Ilze Apine, “LV”

ilze.apine@vestnesis.lv

Patēriņa cenu pieaugums februārī
CENAS COPY.GIF (8536 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!