• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemta atbalsta programma novadu infrastruktūrai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2004., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85297

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pretendenti TV ģenerāldirektora amatam

Vēl šajā numurā

09.03.2004., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemta atbalsta programma novadu infrastruktūrai

Vakar, 8.martā, Ministru kabineta ārkārtas sēdē pieņemta Valsts atbalsta programma novadu infrastruktūras attīstībai.

Tā izstrādāta, balstoties uz pašvaldību sniegto atzinumu par 102 novadu projektu analīzi, kā arī pašvaldību priekšlikumiem par atbalsta pasākumiem novadu sekmīgai izveidošanai un attīstībai. Ņemot vērā paredzamo programmas ietekmi uz iedzīvotāju dzīves līmeņa paaugstināšanu, uzņēmējdarbības un sociālās vides uzlabošanu, kā arī programmā minēto uzdevumu apjomu, novadu pašvaldību infrastruktūras sakārtošanai plānots noteikt finansējumu ne mazāk kā 33 miljonus latu katru gadu, kas, pēc Latvijas ekonomiskās attīstības prognozēm 2005.gadam, atbilst 0,5 procentiem no valsts iekšzemes kopprodukta.
Līdz ar to programma novadu infrastruktūras sakārtošanai un modernizācijai no valsts budžeta (no 2005. līdz 2009.gadam) paredz noteikt finansējumu ne mazāk kā 0,5 procentus no iekšzemes kopprodukta jeb 33–44 miljonus latu gadā. Šī nauda aizies vispārizglītojošo un pirmsskolas mācību iestāžu objektu sakārtošanai, pašvaldību dzīvojamā fonda sakārtošanai un sociālo māju un dzīvokļu izbūvei, sporta būvju celtniecībai, kultūras iestāžu remontam un jaunu objektu izbūvei, beigto dzīvnieku apbedīšanas vietu izveidošanai, administrācijas ēku kapitālajam remontam un jaunu ēku izbūvei, kā arī pašvaldību ielu un ceļu sakārtošanai.
“Nav bijušas tādas sarunas par novadu veidošanu, kurās pašvaldību vadītāji nebūtu vaicājuši pēc atbalsta programmas,” teica ministrs Ivars Gaters. Viņš arī norādīja, ka ar šo valdības lēmumu izpildīta viena no pašvaldību prasībām, pirms piekrist veidot novadus. “Tas ir ļoti būtisks lēmums, jo pierāda, ka valdība pilda solīto,” sacīja I.Gaters.
2005.gadā novadu infrastruktūras attīstībai plānoti 33 miljoni latu, 2006.gadā – 36 miljoni latu, 2007.gadā – 40 miljoni, 2008.gadā – 44 miljoni, 2009.gadā – 48 miljoni latu. Finansējumu paredzēts iekļaut valsts budžeta attīstības daļā kā RAPLM budžeta programmu.
Apkopojot pašvaldību priekšlikumus, noteikti trīs prioritārie programmas rīcības virzieni: pašvaldību funkciju veikšanai nepieciešamās infrastruktūras sakārtošana un modernizācija, kam paredzēti 33 – 48 miljoni latu gadā, autoceļu sakārtošana novados un moderno informācijas tehnoloģiju pieejamības nodrošināšana novados, ko paredzēts finansēt no citiem avotiem.
Ministru kabineta pieņemtais rīkojums paredz Valsts atbalsta programmu novadu infrastruktūras attīstībai iekļaut jauno politikas iniciatīvu sarakstā.
Rīkojums uzdod Satiksmes ministrijai izstrādāt un iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā atbilstošu politikas plānošanas iniciatīvu, kuras ietvaros tiks risināta valsts 2.šķiras autoceļu sakārtošana novadu atbalstam.

RAPLM informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!