• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ostās pieaug kravu plūsma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2004., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieņemta atbalsta programma novadu infrastruktūrai

Vēl šajā numurā

09.03.2004., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ostās pieaug kravu plūsma

OSTA.PNG (108347 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Latvijas ostās pārkrauto kravu apjoms pērn palielinājies. Aizvadītajā gadā kravu apgrozība ostās bija 54,7 miljoni tonnu kravu, kas ir par pieciem procentiem vairāk nekā gadu iepriekš. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotajiem datiem, no ostām nosūtīti 50,9 miljoni tonnu kravu. Savukārt saņemto kravu apjoms ostās 2003.gadā bija 3,8 miljoni tonnu.

Ventspils ostā iekrāva un izkrāva 27,3 miljonus tonnu kravu, kas ir gandrīz par divdesmito daļu mazāk nekā gadu iepriekš. Kravu apjomu visbūtiskāk ietekmēja nosūtītās jēlnaftas apjomu krišanās, norāda CSP Transporta un sakaru statistikas daļa. Visstraujāk iekrauto un izkrauto kravu apjoms pieaudzis Rīgas ostā. Kravu apgrozība ostā pērn bija 21,7 miljoni tonnu, kas ir par piekto daļu vairāk nekā iepriekšējā gadā. No Rīgas ostas nosūtīti 19,4 miljoni tonnu kravu. Navigācijas grūtības, kuras izraisīja Rīgas jūras līča aizsalšana gada sākumā, visu gadu atspoguļojās saņemto kravu apjomā. Aizvadītajā gadā Rīgas ostā izkrāva 2,3 miljonus tonnu kravu, kas ir par divdesmito daļu vairāk nekā iepriekšējā gadā. Pieauguma temps citos laika apstākļos būtu bijis krietni augstāks.
Pieaudzis arī pārkrauto kravu apjoms Liepājas ostā. Kravu apgrozība te bija 4,8 miljoni tonnu. Palielinājās gan nosūtīto, gan saņemto kravu apjomi. Sakarā ar to, ka mazās ostas pārtrauca savu darbību gada pirmajos mēnešos, jo bija aizsalušas, kravu apgrozība šajās ostās pērn atpalika no iepriekšējā gada apjomiem. Nosūtīto un saņemto kravu apjoms mazajās ostās bija 0,9 miljoni tonnu kravu. Lielāko daļu kravu apgrozības mazajās ostās veidoja nosūtītās kravas. To apjoms aizvadītajā gadā gan kritās par aptuveni piekto daļu. Saņemto kravu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieauga gandrīz trīs reizes, jo bija laba zvejas sezona, kā arī dažās mazajās ostās tika saņemtas specifiskas kravas, kas nav raksturīgi citos gados.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!