• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vasarā ceļu remontiem būs mazāk naudas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2004., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85386

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

10.03.2004., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vasarā ceļu remontiem būs mazāk naudas

CELS.PNG (120839 bytes)
Pavasara šķīdonis Latvijas ceļiem ik gadu nodara lielu postu
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Lielākā daļa naudas, kas no gada sākuma izlietota autoceļu ikdienas uzturēšanai, izmantota ziemas dienesta darbiem. Proti, pavisam iepriekšminētajām vajadzībām izlietoti 4,55 miljoni latu, no tiem 3,93 miljoni – sezonas darbiem.
Piemēram, marta pirmajā nedēļā nokaisīti 33 217 kilometru, bet no sniega attīrīti 67 628 kilometri valsts autoceļu, kas izmaksāja vairāk nekā 400 000 latu.
Pagājušajā gadā valsts autoceļu ziemas dienesta darbiem iztērēts par 1,057 miljoniem latu mazāk, nekā bija plānots, bet šogad situācija ir citāda. Pēc Latvijas Autoceļu direkcijas (LAD) sniegtajām ziņām, laikapstākļu dēļ autoceļus nācies tīrīt un kaisīt biežāk, tāpēc gada plāns pārsniegts par 0,41 miljonu latu. Nauda ziemā izlietota vairāk, nekā plānots, tādēļ, kā skaidro LAD Uzturēšanas pārvaldes Uzturēšanas uzraudzības daļas vadītājs Jānis Kastanovskis, nāksies samazināt vasarā veicamo darbu apjomu, piemēram, bedrīšu remontu, grants seguma planēšanu, ceļu kopšanu un grāvju tīrīšanu.
Tikmēr bedru problēma vēršas plašumā, jo valsts autoceļu melnais segums strauji noveco, bet slodze pieaug. Patlaban autoceļu uzturētāji veic satiksmei bīstamo bedru un ceļa posmu remontu, lai novērstu ceļu satiksmes negadījumus. Pēc LAD informācijas, februārī aizpildīti 2700 kvadrātmetru satiksmei bīstamo bedru. Salīdzinājumam – pērn februārī bijis jāaizpilda tikai 1000 kvadrātmetru satiksmei bīstamo ceļu. Kopumā aizvadītajā gadā šim nolūkam izlietoti gandrīz trīsarpus miljoni latu.
LAD arī brīdina autobraucējus, ka pavasara šķīdoņa laikā, kad ceļa konstrukcijas nestspēja ir viszemākā, lai novērstu autoceļu sabrukšanu, tiks noteikts transporta līdzekļu pilnas masas ierobežojums atsevišķos valsts pirmās un otrās šķiras ceļos. Ierobežojumus plānots ieviest 22 rajonos.

Ilze Apine, “LV”

ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!