• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atteikts gājiens 16.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2004., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bēgļu plūdi Latvijā nav gaidāmi

Vēl šajā numurā

11.03.2004., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atteikts gājiens 16.martā

10.martā Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks parakstīja atteikumu saskaņot sabiedriskās organizācijas “Klubs 415” pieteikto gājienu, ko bija paredzēts rīkot latviešu leģiona atcerei 16.marta pievakarē.
Lēmums atteikt gājiena saskaņošanu pieņemts pēc Drošības policijas ieteikuma un tāpēc, ka pastāv nopietnas bažas – Latvijas nedraudzīgie spēki gājiena laikā varētu sarīkot pret sabiedrisko kārtību vērstas provokācijas, tā apdraudot gājiena dalībnieku un trešo personu drošību, norāda Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa. Atteikuma vēstulē sabiedriskajai organizācijai atgādināts, ka atteikumu saskaņot gājienu var pārsūdzēt tiesā.
Drošības policija Rīgas domei bija nosūtījusi arī motivāciju, kādēļ iebilsts pret pasākumu atļaušanu, taču šis dokuments nav publiskojams.
“Kluba 415 “ domei iesniegtajā pieteikumā bija norādīts, ka gājienu plānots rīkot no Torņakalna stacijas līdz Brīvības piemineklim. Dalībnieku skaits bija iecerēts aptuveni piecdesmit cilvēku.
Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komiteja, kurai pilsētas izpilddirektors izskatīšanai bija nosūtījis minēto pieteikumu, 4.martā nolēma neiebilst pret sabiedriskās organizācijas pieteiktā gājiena saskaņošanu. Vairāki deputāti bija norādījuši, ka neredz nopietnus šķēršļus, lai neatļautu gājienu.
Nākamajā dienā “Klubs 415”, lai, kā norādīts organizācijas paziņojumā, mazinātu naidīgo grupējumu iespējas izmantot 16.martu savās interesēs, plašsaziņas līdzekļiem izplatīja aicinājumu neierasties uz kluba rīkoto pasākumu un neatspoguļot informāciju par tā norisi, jo “parasti šī atceres diena ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību tiek padarīta par neviennozīmīgu un savai būtībai neatbilstošu notikumu”.

Ilze Apine, “LV”

ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!