• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlamenta vēlēšanām gatavojoties. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2004., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85460

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Katrs desmitais meklē darbu

Vēl šajā numurā

11.03.2004., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlamenta vēlēšanām gatavojoties

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) aicinās pašvaldības izrādīt labo gribu un līdz 13.maijam nepiemērot administratīvo sodu vēlētājiem, kuri dzīvo bez deklarētās pamatdzīvesvietas un šajā laikā vēlēsies to deklarēt. Tāds priekšlikums izteikts, vakar, 10.martā, tiekoties CVK, Latvijas Pašvaldību savienības, Lielo pilsētu asociācijas un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pārstāvjiem.
Saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegtajām ziņām bez deklarētās pamatdzīvesvietas Latvijā dzīvo aptuveni 40 000 balsstiesīgo pilsoņu. Savukārt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzēts, ka par dzīvošanu bez deklarētās pamatdzīvesvietas pašvaldības iedzīvotājiem var uzlikt naudassodu līdz 250 latiem.
CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars uzskata: ja pašvaldības uzskatītu par iespējamu nepiemērot naudassodu vēlētājiem, kuri dzīvo bez deklarētās pamatdzīvesvietas, tas sekmētu šos vēlētājus beidzot nodeklarēt savu dzīvesvietu un dotu viņiem iespēju piedalīties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.
Kā zināms, sākot ar EP vēlēšanām, Latvijā būs jauna vēlētāju reģistrācijas kārtība, kas paredz vēlētājus reģistrēt vienā noteiktā vēlēšanu iecirknī atbilstoši deklarētajai (pieraksta) dzīvesvietai. Līdz ar to nebūs iespējams izveidot labu vēlētāju reģistru, nenovēršot dzīvesvietas deklarēšanas problēmas, uzskata CVK priekšsēdētājs.
Tikšanās laikā panākta vienošanās, ka Latvijas Pašvaldību savienība un Lielo pilsētu asociācija palīdzēs CVK informēt pašvaldības par Vēlētāju reģistra likumā paredzētajiem pašvaldību pienākumiem. Savukārt CVK sagatavos skaidrojošu informāciju pašvaldību dzīvesvietas deklarēšanas iestādēm par kārtību, kādā tām jāpieņem un jāapkopo vēlētāju iesniegumi par vēlēšanu iecirkņu maiņu.
Saskaņā ar Vēlētāju reģistra likumu, vēlētāji EP vēlēšanām reģistrēto vēlēšanu iecirkni varēs mainīt no 29.marta, kad sāks darboties vēlētāju reģistrs, līdz 13.maijam. Iesniegumu par vēlēšanu iecirkņa maiņu šajā laikā varēs personiski iesniegt jebkurā pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē.

CVK informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!