• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Lielbritānija paraksta militāru līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2004., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85468

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piekto daļu pieaudzis eksports

Vēl šajā numurā

11.03.2004., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Lielbritānija paraksta militāru līgumu

Lai parakstītu divpusēju līgumu par militāras kartogrāfiskas informācijas apmaiņu, Latvijā ieradušies Lielbritānijas Aizsardzības, ģeogrāfijas un kartogrāfijas informācijas aģentūras pārstāvji.

Šādu divpusēju līgumu slēgšana ģeogrāfiskās informācijas jomā starp NATO, kuras vārdā pārraudzības un padomdevēja lomu šajā gadījumā uzņemas Lielbritānija, un programmas “Partnerattiecības mieram” dalībvalstīm ir ierasta prakse, informē Lielbritānijas vēstniecības preses un sabiedrisko attiecību nodaļa. Līgums nodrošinās militārās ģeogrāfiskās informācijas, speciālo karšu un digitālo datu pieejamību sabiedroto valstu dienestiem ne tikai kara gadījumā, bet arī glābšanas darbu un citu misiju veikšanai, kad nepieciešama ātra un saskaņota darbība. Tā kā nevienas valsts rīcībā nav karšu un dažādu veidu datu, kas aptvertu visu pasauli, nepieciešama valstu sadarbība šajā jomā, informē Lielbritānijas vēstniecībā.
Latvijas un Lielbritānijas sadarbība būs dažādu veidu karšu un datu apmaiņa un speciālistu apmācība. Turpmāk Lielbritānija uzņēmusies mūsu valsts padomdevēja lomu NATO ģeogrāfiskās politikas jomā. Konsultatīvā palīdzība iecerēta dažādu pakalpojumu un materiālu sniegšanā operatīvi komandējošajām daļām.
Lielbritānija informācijas apmaiņas līgumu parakstījusi jau 3. martā, savukārt Latvijas puse Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra Edgara Rinkēviča personā to izdarīs šodien, 11. martā. Lielbritānijas pārstāvju vizītes darba kārtībā no 10. līdz 12. martam ir Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku štāba Ģeogrāfiskās informācijas pārvaldes, karšu veikala “Jāņa sēta” un Valsts zemes dienesta apmeklējums.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!