• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mierinājums potenciālajiem autovadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2004., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85513

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nosoda divas ideoloģijas

Vēl šajā numurā

12.03.2004., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mierinājums potenciālajiem autovadītājiem

AUTO.PNG (105993 bytes)
Pēdējos gados autoskolas Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) reģistrē arvien vairāk topošo vadītāju. Vidēji gadā tiek izsniegtas 30 000 vadītāja apliecības, taču katru gadu jauno vadītāju skaits vidēji pieaug par diviem tūkstošiem. Arī šogad vērojama salīdzinoši liela jauno vadītāju aktivitāte – apliecības ieguvuši 4 755 jaunie autovadītāji. Tomēr tas nav ievērojami vairāk nekā pērn šajā pašā laikā – 4 057
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Nav gaidāmas izmaiņas topošo autovadītāju apmācībā, uzsver Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) sabiedrisko attiecību speciāliste Džoanna Eglīte, komentējot topošo un potenciālo autovadītāju vidū izplatījušos aplamo informāciju, ka pēc 1.maija it kā gaidāmas nopietnas pārmaiņas autovadītāju apmācībā.
CSDD pārliecība – topošo un potenciālo autovadītāju aprindās cirkulējošās ziņas, ka drīzumā strauji pieaugšot vadītāja apmācības cenas, “B” kategorijas autovadītāja tiesības varēšot saņemt tikai no 21 gada vecuma, turklāt autoskolā vajadzēs mācīties vismaz pusgadu, ir nepatiesas. “Baumu izplatīšanu var uzskatīt par sava veida mārketinga triku, kuru, iespējams, izstrādā atsevišķas autoskolas, lai vairotu audzēkņu skaitu un līdz ar to ienākumus,” uzskata CSDD Kvalifikācijas daļas vadītājs Juris Teteris.
Turklāt šādas aplamas informācijas izplatīšanai pašreiz ir pateicīga augsne – iestāšanās Eiropas Savienībā (ES), kuru piesaucot tad arī var neargumentēti apgalvot, ka no 1.maija visās jomās pieaugs pakalpojumu cenas un mainīsies prasības, norāda Dž.Eglīte.
ES dalībvalstu eksperti autovadītāju kvalifikācijas sistēmu Latvijā jau pašreiz vērtē kā profesionālu un atbilstošu Eiropas līmenim, tādēļ nav plānots ne mainīt “B” kategorijas autovadītāja apliecības iegūšanas vecumu, ne pagarināt apmācības ilgumu autoskolās, liecina CSDD sniegtā informācija.
Runājot par cenu iespējamo pieaugumu, J.Teteris skaidro: “Cenu pieaugums par jebkuriem pakalpojumiem ikvienā jomā pakāpeniski pieaug, – gan degvielas cenas, gan darba algu apjoms. Šīs jomas tieši skar apmācību autoskolās, kuras pašas nosaka maksu par saviem pakalpojumiem. Ja, iestājoties ES, inflācijas līmenis ievērojami pieaugs, pieaugs arī šo pakalpojumu cenas. Tomēr arī tādā gadījumā cenu pieaugums nebūs lavīnveidīgs – noteikti ne divkāršs vai trīskāršs.”

Ilze Apine, “LV”

ilze.apine@vesnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!