• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
16.martu policija sagaidīs pastiprinātā režīmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2004., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85514

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinājums patērētājiem apzināties savas tiesības

Vēl šajā numurā

12.03.2004., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

16.martu policija sagaidīs pastiprinātā režīmā

Saistībā ar 16.martā agrāk atzīmēto latviešu karavīru atceres dienu drošībsargājošās struktūras strādās pastiprinātā režīmā. Tas nolemts apspriedē, kurā vakar iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons tikās ar policijas struktūru vadītājiem.

16.martā iespējamo sabiedriskās kārtības traucējumu novēršanu ar E. Jēkabsonu apsprieda Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, Kārtības policijas priekšnieks Aivars Grigulis, Pašvaldības policijas un Kriminālpolicijas vadītāji.
Tikšanās laikā nolemts, ka, jau sākot ar piektdienu, Valsts policijas darbinieki strādās pastiprinātā režīmā ne tikai Rīgā, bet arī visas valsts teritorijā, informē iekšlietu ministra preses sekretārs Krists Leiškalns. Ir izvērtētas iespējamās problēmsituācijas un izstrādāts plāns sabiedriskās kārtības nodrošināšanai. Pastiprinātie drošības pasākumi, kuru organizēšanā likumsargiem jau esot iepriekšēja pieredze, iedzīvotāju ikdienas gaitas neietekmēšot, skaidro K. Leiškalns.
Kā jau ziņots, kārtības traucējumi tiek saistīti ar varbūtējiem publiskiem pasākumiem. Lielākoties tas tiek attiecināts uz sabiedriskās organizācijas “Klubs 415” pieteikto gājienu 16.martā un ar to saistītajām iespējamajām provokācijām. Jau februārī plašsaziņas līdzekļos izskanēja ziņas par huligānisku akciju veicēju organizēšanu pat Krievijā. Taču, kā skaidro Drošības policijas preses un sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Apse, šobrīd neesot šādas tiešas informācijas attiecībā uz kaimiņvalsti, tomēr nevarot izslēgt kādas “Kluba 415” neparedzētas aktivitātes.
Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks, kurš iepriekš sprieda dot atļauju “Klubs 415” rīkotajam gājienam, respektējot policijas ieteikumus to nedarīt, tagad ir šo pasākumu liedzis. Savukārt Latvijas Nacionālo karavīru biedrība jau pirms tam paziņoja, ka gājienu nerīkos, jo nevēlas radīt ieganstu provokācijām. Arī Ē.Jēkabsons pēc apspriedes ar drošības struktūru pārstāvjiem aicināja iedzīvotājus atturēties no līdzdalības oficiāli nesaskaņotos 16.marta pasākumos un ievērot sabiedrisko kārtību.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!