• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinājums patērētājiem apzināties savas tiesības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2004., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85516

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizturētas preces vairāku miljonu vērtībā

Vēl šajā numurā

12.03.2004., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinājums patērētājiem apzināties savas tiesības

Pēdējā laikā Valsts valodas centrs saņem arvien vairāk sūdzību no iedzīvotājiem par to, ka netiek nodrošināts importēto preču marķējumā, lietošanas instrukcijā, garantijas dokumentos un tehniskajā pasē sniegtās informācijas tulkojums latviešu valodā. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā par šo pārkāpumu paredzēts uzlikt atbildīgajām amatpersonām naudas sodu no 25 līdz 100 latiem, bet par atkārtotu pārkāpumu gada laikā – no 100 līdz 250 latiem.
Pēc Valsts valodas centra Kontroles daļas informācijas, visbiežāk patērētāji sūdzas par tulkojuma trūkumu iegādāto importa elektropreču un sadzīves elektronikas izstrādājumu lietošanas instrukcijās, tehniskajās pasēs un garantijas dokumentos. Bieži tulkojuma trūkst importētajām pārtikas un rūpniecības precēm, nereti pat bērnu rotaļlietām un medikamentiem.
Valsts valodas centrs aicina visus patērētājus, kas iegādājušies importētās preces bez pievienotā tulkojuma valsts valodā, vērsties Valsts valodas Kontroles daļā Rīgā, Merķeļa ielā 13–400, vai zvanīt pa tālruni 7221301. Valodas inspektori katru lietu izmeklēs un likumpārkāpuma gadījumā atbildīgās amatpersonas sodīs. Vienlaikus aicinām patērētājus apzināties savas tiesības un, izdarot pirkumu, pārliecināties, vai importētajām precēm ir pievienots marķējumā, lietošanas instrukcijā, garantijas dokumentos un tehniskajā pasē sniegtās informācijas tulkojums valsts valodā.

Valsts valodas centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!