• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2004., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85525

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente Parīzes uzmanības lokā

Vēl šajā numurā

12.03.2004., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Pēc mēnesi ilgušas politiskas krīzes Latvija otrdien tika pie jaunas valdības. “Zaļā” Induļa Emša pilsonisko mazākuma koalīciju parlaments apstiprināja ar 56 balsīm par un 33 pret.

“Svenska Dagbladet”,

“Dagens Nyheter” (Zviedrija)

Latviju turpmāk pārvaldīs Induļa Emša centriski labējā valdība. Viņa koalīcijai, lai tā tiktu apstiprināta, bija vajadzīgs opozīcijas kreisā spārna atbalsts. Iespējams, ka šis pusgads I.Emsim nebūs vienkāršs. Ar trīs ministru posteņiem – pārējos 11 savā starpā sadalīja koalīcijas partneri – valdības vadītāja partijai būs mazākā koalīcijas partnera loma. Kā svarīgākos valdības uzdevumus I.Emsis minēja valsts ekonomisko attīstību un iedzīvotāju dzīves standarta paaugstināšanu. Viņš paziņoja, ka centīsies veicināt lielāku toleranci starp Latvijas sabiedriskajiem spēkiem. Esot jādara gals spriedzei starp etniskajām iedzīvotāju grupām. Līdz ar to Emsis norādīja, ka viņa valdība koriģēs kursu iepretī krievu minoritātei.

“Tageszeitung” (Vācija)

Krievijas “Vremja” rakstā uzsvērts, ka jaunā valdība apstiprināta, pateicoties partijām, kas aizstāv krievvalodīgo Latvijas iedzīvotāju intereses. Tās piekritušas atbalstīt valdību pēc tam, kad bija skaidrs, ka nacionālo radikāļu apvienība TB/LNNK neies valdībā. Rakstā apgalvots, ka jau kopš pagājušā gada maija Latvijā regulāri notiekot masveida demonstrācijas pret izglītības reformu.

“Vremja” (Krievija)

“NRC Handelsblad” publicēts raksts par Latvijas Valsts prezidenti. “Viņai bija septiņi gadi, kad viņa, bēgot no Sarkanās Armijas, devās prom no Latvijas, bet atgriezās tikai pēc pusgadsimta. Tagad Vaira Vīķe–Freiberga ir prezidente valstij, kas nespēj vien sagaidīt to brīdi, kad iestāsies Eiropas Savienībā. Šī ir valsts ar ņurdošu krievu minoritāti un vēstures gaitā izveidojušos neuzticību lieliem kaimiņiem,” raksta “NRC Handelsblad” un citē V.Vīķes–Freibergas vārdus: “Es nevienam neuzticos un kā prezidente visu laiku turu savas acis un ausis vaļā.”

“NRC Handelsblad” (Nīderlande)

Zviedrijas ārlietu ministre Laila Freivalde laikrakstā “Dagens Nyheter” saka: “1. marta publikācijā mans kolēģis I. Ivanovs savā nesenajā rakstā pauda bažas par minoritāšu tiesību stāvokli Latvijā, Eiropas institūciju it kā piemērotajiem dubultstandartiem un to, ka latvieši dzīvo pagātnē. Vēsturi nevar mainīt. To var ignorēt, viltot, noklusēt, tendenciozi skaidrot. Taču tieši pagātnē rodamas saknes daudzām situācijām un izkārtojumiem mūsdienu Eiropā, un Latvija nav izņēmums. Mēs Latvijā esam no vēstures mācījušies. Arī Krievijai būtu godīgi jāizvērtē sava loma 20. gadsimta Eiropas tautu vēsturē.”

“Dagens Nyheter” (Zviedrija)

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!