• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidentes darba vizītes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2004., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85592

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz Latvijas kulturālās sakopšanas sliekšņa

Vēl šajā numurā

16.03.2004., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidentes darba vizītes

Pagājušajā nedēļā, no 10. līdz 12. martam, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atradās darba vizītē Francijā, kuras centrā bija saruna ar UNESCO ģenerāldirektoru Kuičiro Macuru un piedalīšanās UNESCO balvas pasniegšanas ceremonijā “Sievietēm un zinātnei”, kā arī saruna ar Eiropas Konventa prezidentu, bijušo Francijas Republikas prezidentu Valerī Žiskāru d’Estēnuvizītes sākumā un tikšanās ar Francijas prezidentu Žaku Širaku piektdien vizītes noslēgumā.

SIRAKS3.PNG (92189 bytes)
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Francijas prezidents Žaks Širaks
Foto: Juris Krūmiņš

Francijas prezidents ielūdza Latvijas Valsts prezidenti oficiālā vizītē Francijā 2005. gada nogalē, kad Francijā notiks Latvijas kultūras festivāls. Abas puses bija vienisprātis, ka kultūras jomā mūsu valstu sadarbība ir ļoti aktīva. To apliecina arī fakts, ka maijā Rīgā atvērs Francijas Kultūras centru. Abi prezidenti uzsvēra Eiropas Savienības un NATO paplašināšanās nozīmīgumu drošas, stabilas Eiropas attīstībā, kā arī transatlantisko saišu stiprināšanā. V.Vīķe-Freiberga un Ž.Širaks pauda cerību, ka šīgada laikā tiks pieņems Eiropas konstitucionālais līgums, dodot fundamentālu pamatu Eiropas kopējām vērtībām un darbības principiem. V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka lēmumu pieņemšanas procesā par jaunās Eiropas darbību jābūt atklātai diskusijai, kas balstīta uz “zināmiem spēles noteikumiem”, lai neviena valsts nejustos atstumta un lai nerastos jebkādas iespējas tā dēvētās divu ātrumu Eiropas izveidei.
Latvijas un Francijas prezidenti sarunā skāra arī Eiropas Savienības (ES) un Krievijas dialogu. Francijas prezidents uzsvēra, ka šāds dialogs ir būtisks. Savukārt Latvijas prezidente apstiprināja, ka Latvija ir gatava dot savu ieguldījumu tajā, bet tam jānotiek uz vispārzināmiem un noteiktiem principiem.
Vaira Vīķe-Freiberga un Žaks Širaks pauda dziļu sašutumu par notikušo terora aktu Spānijā un uzsvēra, ka Eiropai jāapvieno visi pūliņi, lai novērstu jebkādus līdzīgus terora aktus nākotnē.
Darba vizītes laikā Francijā V.Vīķe-Freiberga arī sniedza intervijas vairākiem plašsaziņas līdzekļiem.

Piektdien, 12. martā, sākās Valsts prezidentes darba vizīte Amerikas Savienotajās Valstīs, kurp Vaira Vīķe-Freiberga devās tieši no Parīzes.
Sestdien, 13. martā, mūsu prezidente tikās ar Dienvidkarolīnas, bet svētdien – ar Floridas uzņēmējiem un sabiedriskajiem darbiniekiem, Vakar, 15. martā, no rīta Latvijas Valsts prezidente piedalījās uzņēmēju konferencē “International Grocers Association Global Summit Plenary” , bet pēc tam teica runu konferencē par ekonomiskās sadarbības iespējām ar Latviju un tikās ar amerikāņu uzņēmējiem. Pēcpusdienā V.Vīķe-Freiberga apmeklēja ASV Centrālo pavēlniecību (United States Central Command, “US CENTCOM”) Tampā, Floridā. Kopā ar Latvijas Valsts prezidenti apmeklējumā piedalījās arī mūsu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Gaidis Andrejs Zeibots, kā arī Latvijas NBS pārstāvji ASV Centrālajā pavēlniecībā Gaidis Ošenieks un Ēvalds Krieviņš.
Šodien, 16.martā, Valsts prezidentei paredzēta tikšanās ar Floridas štata gubernatoru Džonu Elisu Bušu.
V.Vīķes-Freibergas darba vizīte ASV ilgs līdz 17. martam.
Plašāk par Valsts prezidentes darba vizītēm – A blokā.

Jānis Ūdris, “LV”

janis.udris@vestnesis.lv ,
Valsts prezidenta kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!