• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas monētu panākumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2004., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieteikts karš nelegālajai nodarbinātībai

Vēl šajā numurā

16.03.2004., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas monētu panākumi

Latvijas monētu sērija “Pamati” uzvarējusi ASV izdevuma “World Coins News” un katalogu izdevniecības “Krause Publications” ikgadējā konkursā “Gada monēta” nominācijā “Vismākslinieciskākā monēta”. Šī būs jau otra prestiža balva, jo 2001.gada konkursā mūsu sudraba lats atzīts par visnovatoriskāko monētu. Balvas uzvarētājiem tiks pasniegtas augustā Amerikas Numismātikas asociācijas konferencē.
Latvijas Banka ar sēriju “Pamati”, kas veltīta mūžīgām vērtībām, iesāka līdz šim plašākās nacionālās monētu programmas “Latvija. Laikmetu grieži un laikmeta vērtības” veidošanu, skaidro Latvijas Bankas preses sekretārs Mārtiņš Grāvītis, norādot, ka programmu veidos četras monētu sērijas un pašlaik top otra no tām – “Laiks”, kas ar Kurzemei, Vidzemei un Latgalei veltītām monētām stāsta par Latvijas vēsturi.
Ar monētu sērijas “Pamati” novērtējumu konkursā varam lepoties. Izdevniecības “Krause Publications” monētu katalogs speciālistu skatījumā atzīts par lielāko un respektablāko pasaulē un to plaši izmanto numismāti un monētu speciālisti, tādēļ Latvijas monētu otrreizējie panākumi tikai desmit gadus garajā jubilejas monētu kalšanas vēsturē ir ļoti nozīmīgi, uzsver M.Grāvītis.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!