• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Esot darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs 13.-17.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2004., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Esot darba vizītē Francijas Republikā 10.-12.martā

Vēl šajā numurā

16.03.2004., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Esot darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs 13.–17.martā

15.martā, turpinot vizīti ASV Floridā, Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai notika tālsaruna ar ASV prezidentu Džordžu Bušu. Sarunas laikā abas puses uzsvēra NATO paplašināšanās procesa nozīmību. ASV prezidents sacīja, ka ASV ar gandarījumu uzņems jauno NATO dalībvalstu valdību vadītājus, tajā skaitā I.Emsi no Latvijas, uz oficiālu ceremoniju marta beigās par godu paplašināšanās kārtas noslēgumam. V.Vīķe-Freiberga sacīja, ka ASV nostāja Latvijas un pārējo Baltijas valstu ceļā uz NATO vienmēr ir bijusi principiāla un atbalstoša. Prezidents Dž.Bušs uzsvēra Latvijas prezidentes kā reģiona līderes lomu NATO integrācijas procesa izšķirīgos brīžos. “Tagad jaunās NATO dalībvalstis būs pilntiesīgi NATO locekļi un baudīs alianses aizsardzību,” sarunā sacīja Dž.Bušs. Latvijas prezidente informēja Dž.Bušu par Latvijas Bruņoto spēku tālākās modernizācijas plāniem. ASV prezidents atzinīgi vērtēja V.Vīķes-Freibergas šodien gaidāmo vizīti ASV Centrālajā pavēlniecībā.
Abu valstu prezidenti apspriedās par NATO-Krievijas dialogu, aktualitātēm Baltijas reģionā, kā arī demokratizācijas procesu vairākos pasaules reģionos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!