• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas pārstāvju vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2004., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85616

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2004.gada 11.marta sanāksmē

Vēl šajā numurā

16.03.2004., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas pārstāvju vizīti Latvijā

Pagājušajā nedēļā no 10. līdz 12.martam Latvijā uzturējās Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas Aizsardzības ģeogrāfiskās un satelītizlūkošanas aģentūras pārstāvji Pīters Džounss un Džailzs Andrē. Vizītes laikā viesi iepazinās ar Latvijas militāro ģeotelpiskās informācijas nodrošinājuma struktūrvienību – Nacinonālo bruņoto spēku (NBS) štāba Ģeoinformācijas pārvaldi, kā arī apmeklēja civilās kartogrāfijas iestādes.
11.martā Aizsardzības ministrijā tika parakstīts Latvijas Republikas un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrijas Aizsardzības ģeogrāfiskās un satelītizlūkošanas aģentūras saprašanās memorands par sadarbību kartēšanā/ģeodēzijā un ģeogrāfisko materiālu apmaiņu, kas uzskatāms par Lielbritānijas ekspertu vizītes galveno notikumu. Parakstīšanas ceremonijā piedalījās arī Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējais pilnvarotais vēstnieks Endrū Tesorjērs un Aizsardzības atašejs pulkvežleitnants Glens Grants. Šī memoranda mērķis ir apmainīties ar publisko militāro ģeotelpisko informāciju (topogrāfiskajām kartēm, aeronavigācijas kartēm un citiem kartogrāfiskiem materiāliem), nodrošināt iespējas Nacionālo bruņoto spēku virsniekiem papildināt izglītību un attīstīt divpusējo sadarbību militārās ģeogrāfiskās informācijas nozarē.
Memoranda noslēgšanai ir būtiska nozīme militārās ģeogrāfiskās informācijas atbalsta sistēmas attīstībai NBS, tā īstenošana notiks Aizsardzības ministrijas apstiprinātā budžeta ietvaros. Nākotnē, balstoties uz saprašanās memorandu, Latvija un Lielbritānija plāno sadarboties šādos virzienos: konsultatīva palīdzība, mācības, ģeotelpiskās informācijas un tehnoloģiju apmaiņa. Lielbritānija ir gatava uzņemties arī atbalstītāja lomu NATO saskaņā ar neformālu vienošanos NATO ģeogrāfiskajā politikā.
Maijā Rīgā sadarbībā ar ASV Aizsardzības departamenta Nacionālo ģeotelpiskās izlūkošanas aģentūru tiks rīkots Ģeotelpiskās informācijas simpozijs, bet rudenī notiks ikgadējā 9. Baltijas valstu militārās kartogrāfijas konference.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!