• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2004.gada 11.marta sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2004., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85619

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot apsveikuma vēstuli no Amerikas Savienoto Valstu prezidenta

Vēl šajā numurā

16.03.2004., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Valsts sekretāru 2004.gada 11.marta sanāksmē

Nobeigums. Sākums – “LV” Nr.40, 12.03.2004.


Vides ministrija

– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Ozona slāņa aizsardzības noteikumi”.
Noteikumu projekts paredz aizvietot Ministru kabineta 2002. gada 24.septembra Ministru kabineta noteikumus Nr. 437 “Ozona slāņa aizsardzības noteikumi”.
Noteikumu projekts nepieciešams, lai, sākot ar 2004. gada 1. maiju, ozona slāni noārdošo vielu ievešana (imports), izvešana (eksports) un izmantošana tiktu veikta saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2000. gada 29. jūnija Regulas 2037/2000 “Par ozona slāni noārdošām vielām” (turpmāk tekstā – Regula 2037/2000) prasībām un nosaka:
• kompetentās institūcijas Regulas 2037/2000 izpildei;
• atskaitīšanās kārtību par ozona slāni noārdošo vielu izmantošanu;
• soda sankcijas par Regulas 2037/2000 prasību neizpildi.
Prasības, kas tika noteiktas Ministru kabineta 2002. gada 24. septembra Ministru kabineta noteikumos Nr. 437 “Ozona slāņa aizsardzības noteikumi”, ar 2004. gada 1. maiju noteiks Regula 2037/2000, kas 2002. gadā tika pārņemta ar šiem noteikumiem.
Bez tam līdz 2004. gada 1. maijam paredzams veikt grozījumus likuma “Par vides aizsardzību” 191. pantā.
Lai izpildītu Regulas 2037/2000 prasības, noteikumu projektu nepieciešams pieņemt līdz 2004. gada 1. maijam,
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ekonomikas, Zemkopības ministrijā, Valsts kancelejā, saskaņojumi jāsniedz līdz 19.martam;
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Dabas parka “Bernāti” individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi”.
Noteikumu projekts noteiks dabas parka „Bernāti” individuālo aizsardzības un izmantošanas kārtību. Dabas parka teritorijā ir spēkā īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vispārējie aizsardzības un izmantošanas noteikumi, ja šajos noteikumos nav noteikts citādi. Dabas parka platība ir 2945 ha.
Dabas parkā ir noteiktas šādas funkcionālās zonas: dabas lieguma zona; dabas parka zona; neitrālā zona. Dabas parkā ir aizliegts: sadalīt esošos zemes īpašumus mazākās vienībās; novietot dzīvojamās piekabes, pagaidu un saliekamās būves, izņemot pludmales un neitrālās zonas labiekārtošanas vajadzībām; veikt izklaides, privātos un aviācijas sporta lidojumus augstumā, kas zemāks par 500 metriem.
Dabas lieguma zona ir izveidota, lai aizsargātu piejūras kāpu bioloģisko daudzveidību. Dabas lieguma zonā ir spēkā īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vispārējo aizsardzības un izmantošanas noteikumu prasības, kas attiecas uz dabas liegumiem.
Dabas parka zona ir izveidota, lai saglabātu piekrastei raksturīgo daudzveidīgo ainavu un kultūrvidi, lai saglabātu dabas parku iedzīvotāju un apmeklētāju atpūtai un izglītošanai. Dabas parka zonā aizliegts: jūrā pārvietoties ar kuteriem un motorlaivām, izņemot valsts un pašvaldību iestāžu amatpersonām, pildot dienesta pienākumus; jūrā pārvietoties ar ūdens motocikliem.
Neitrālā zona ir izveidota, lai, saglabājot raksturīgo kultūrvēsturisko vidi, veicinātu Baltijas jūras piekrastes zvejnieku sētu ilgtspējīgu attīstību, kā arī lai nodrošinātu dabas parka teritorijas tūrisma infrastruktūras veidošanu. Neitrālajā zonā nav spēkā īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vispārējo aizsardzības un izmantošanas noteikumu prasības, kas attiecas uz dabas parkiem.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Zemkopības ministrijā, Latvijas Pašvaldību savienībā, saskaņojumi jāsniedz līdz 19.martam.
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Atkritumu ievešanas pārstrādei, eksporta un tranzīta kārtība”.
Noteikumu projekts nepieciešams, lai novērstu problēmas tieši piemērojamo Eiropas Kopienas tiesību aktu – regulu – piemērošanai Latvijā kā Eiropas Savienības dalībvalstī.
Eiropas Savienībā atkritumu pārrobežu pārvadājumu norisi, tai skaitā atkritumu veidus, kuru pārvadājumiem ir piemērojamas dažādas kontroles procedūras, reglamentē Padomes 1993.gada 1.februāra regula Nr.259/93/EEK “Par uzraudzību un kontroli pār atkritumu pārvadājumiem Kopienā, ievešanu Kopienā un izvešanu no tās”. Ministru kabineta noteikumu projektā ir noteikta kompetentā institūcija, kura izdos atļaujas atkritumu ievešanai pārstrādei, eksportam un tranzītam atbilstoši iepriekš minētajai regulai.
Ar šiem noteikumiem tiek atcelti Ministru kabineta 2002.gada 19.februāra noteikumi Nr.76 “Noteikumi par atkritumu ievešanu pārstrādei valsts teritorijā un atkritumu eksporta un tranzīta kārtība”, kas ietver Eiropas Kopienas regulu normas, kuras ir tieši piemērojamas un nedrīkst būt ieviestas nacionālajos tiesību aktos.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ekonomikas, Satiksmes ministrijā, Nacionālajā Trīspusējās sadarbības padomē, saskaņojumi jāsniedz līdz 19.martam;

Zemkopības ministrija
– pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Saraksts ar veterināro medikamentu piegādēm, kurām piemēro pievienotās vērtības nodokļa 5 procentu likmi”, kuri noteiks sarakstu ar veterināro medikamentu piegādēm, kurām piemēro pievienotās vērtības nodokļa 5 procentu likmi.
Noteikumi neattiecas uz veterinārmedicīnas preču piegādēm un veterinārajiem pakalpojumiem.
Pievienotās vērtības nodokļa 5 procentu likmi piemēro: Latvijas veterināro zāļu reģistrā iekļauto veterināro zāļu, tai skaitā ārstniecisko premiksu, veterināro homeopātisko zāļu un veterināro imunoloģisko produktu, piegādēm; Latvijas veterināro zāļu reģistrā iekļauto ārstniecisko dzīvnieku kopšanas līdzekļu piegādēm; centralizēti reģistrēto veterināro zāļu piegādēm (veterinārās zāles, kuras reģistrētas Eiropas Zāļu novērtēšanas aģentūrā, izmantojot centralizēto zāļu reģistrācijas procedūru); veterināro diagnostikumu, to specifisko reaģentu komplektu un testu piegādēm.
Noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 1.maiju.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Veselības ministrijā, Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!