• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzņēmējiem svarīgā sistēma izturējusi pārbaudi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2004., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85675

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 16. martā, valūtas tirgū

Vēl šajā numurā

17.03.2004., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzņēmējiem svarīgā sistēma izturējusi pārbaudi

No 1.maija Latvijā darbosies Eiropas Savienības (ES) tarifu kvotu administrēšanas sistēma. ES tarifu kvota ir ierobežots preču daudzums, kuru attiecīgajā laika periodā no trešajām valstīm izlaišanai brīvam apgrozījumam ES muitas teritorijā atļauts ievest, piemērojot samazināto vai nulles muitas tarifa likmi. Ja uzņēmējs vēlas izmantot atvieglojumu, viņam muitas iestādē iesniedzamajā deklarācijā jāuzrāda noteikti dati (kvotas kārtas numurs, desmit zīmju preces kods, preču izcelsmes valsts, preferenču režīma kods un citi) un pavaddokumenti, skaidro Valsts ieņēmuma dienesta Galvenās muitas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Līdaka.
Tarifu kvotas piešķir Eiropas Komisijas (EK) Nodokļu un muitas savienības ģenerāldirektorāts.
Tarifu kvotu administrēšanas sistēma paredz ES tarifu kvotu pieteikumu, kurus sagatavo Latvijas muitas iestāžu amatpersonas uz iesniegto muitas deklarāciju pamata, apstrādi un nosūtīšanu EK, kā arī atbildes faila par tarifu kvotu piešķiršanu saņemšanu no EK, izmantojot iekšējo elektronisko datu apmaiņas kanālu.
2.martā no EK saņemta apstiprinājuma vēstule, kurā norādīts, ka tarifu kvotu pieprasījumu sūtīšanas/saņemšanas testēšana pabeigta veiksmīgi un atbilstoši EK noteiktajām prasībām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!