• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Ministru prezidents Indulis Emsis, uzrunājot Latvijā rezidējošos vēstniekus 17.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2004., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.03.2004., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Latvijas Ministru prezidents Indulis Emsis, uzrunājot Latvijā rezidējošos vēstniekus 17.martā

Augsti godātās ekselences!
Esmu patiesi priecīgs sveikt visus Latvijā rezidējošos vēstniekus. Tikai nedaudz vairāk kā pirms nedēļas Saeima uzticēja manai valdībai godpilnos valsts vadīšanas pienākumus. Un es esmu gandarīts par iespēju dalīties ar jums pārdomās par šīs valdības uzdevumiem un prioritātēm.
Šis ir patiesi vēsturisks laiks mūsu valstij un Latvijas iedzīvotājiem. Pēc desmit gadu ilgām smagām un visaptverošām reformām Latvija jau pavisam drīz pārkāps jaunu slieksni un pievienosies Eiroatlantiskajai saimei. Par spīti visām grūtībām, mums ir izdevies sasniegt šo mērķi. Un par to mēs varam būt lepni.
Nākamajā nedēļā es dodos uz Vašingtonu. Latvijas delegācija tur piedalīsies oficiālā pasākumā, atzīmējot Latvijas oficiālo uzņemšanu Ziemeļatlantijas aliansē. Latvija ir ieinteresēta arī turpmāk redzēt NATO kā eiroatlantiskās drošības galveno garantu, kas spēj cīnīties ar šī un iepriekšējā gadsimta draudiem.
Pēc nepilniem diviem mēnešiem Latvija kļūs par Eiropas Savienības dalībvalsti. Mēs būsim dalībvalsts, kas nelokāmi atbalstīs efektīvu un stipru ES. Kopā ar mūsu partneriem Eiropā nepieciešams izmantot visas esošās iespējas, lai 25 valstu Eiropas Savienība attaisnotu mūsu iedzīvotāju cerības. Latvijas galvenā prioritāte ir pilnvērtīga pielāgošanās jaunajiem apstākļiem.
Mūsu līdzdalībai noteiktais vienlīdzības un kopējās atbildības un priekšrocību princips Eiroatlantiskajā saimē Latvijai nozīmē atbrīvošanos no apburtā ģeopolitikas loka. Un šis pavērsiens ir neatgriezenisks.
Ir kāds jautājums, kuru es vēlos īpaši uzsvērt. Mūsu iestāšanās ES un NATO nekādā ziņā nepārraus saiknes ar citiem partneriem un reģioniem. Tieši pretēji. Esmu pārliecināts, ka līdzdalība šajās organizācijās pavērs vēl nebijušas jaunas iespējas, kuras Latvija centīsies pilnībā izmantot.
Jūs noteikti jau esat iepazinušies ar jaunās valdības prioritātēm. Valdība turpinās iepriekšējās valdības veiksmīgi sāktos darbus. Atsevišķās politikas jomās strādāsim aktīvāk vai veiksim uzlabojumus. Valdība cīnīsies ar korupciju, turpinās veiksmīgi sākto sabiedrības integrācijas procesu. Mēs pilnībā apzināmies valdībai veicamos uzdevumus.
Ārlietu jomā turpināsim īstenot iepriekšējo politiku, akcentējot mūsu valsts ekonomikas vajadzības.
Godātās ekselences!
Es vēlos uzsaukt tostu un pacelt glāzi par draudzību un sadarbību, kas raksturo mūsu valstu attiecības!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!