• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai darba tirgū nebūtu nezinīšu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2004., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85762

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmumprojekts par pārtikas produktu marķējumiem

Vēl šajā numurā

18.03.2004., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai darba tirgū nebūtu nezinīšu

STUDENTI.PNG (100341 bytes)
Latvijas Studentu apvienības prezidents Mārtiņš Gineitis un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers vakar parakstīja vienošanos par sadarbību
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Lai veicinātu un koordinētu sadarbību studentu sagatavošanai darba tirgum un informācijas apmaiņai jautājumos, kas saistīti ar studentu darba tiesiskajām attiecībām, sociālo drošību un izpratni par arodbiedrību tiesībām un veidošanas nepieciešamību, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) un Latvijas Studentu apvienība (LSA) vakar, 17.martā, noslēdza vienošanos par sadarbību.

Studentiem nereti trūkst informācijas un zināšanu par darba tiesiskajām attiecībām un strādājošo tiesībām darba tirgū, kas noved pie situācijas, ka jācīnās ar negatīvām sekām. Pēc LBAS sabiedrisko attiecību speciālistes Ingas Kolečas sniegtajām ziņām, vienošanās paredz savstarpēju informācijas apmaiņu, kopīgu darba grupu veidošanu atsevišķu jautājumu risināšanai, kopīgu apspriežu, semināru un konferenču rīkošanu, viedokļu saskaņošanu jautājumos, kas skar studējošo tiesības un intereses.
Arodbiedrības un to paspārnē esošā arodbiedrību Jauniešu padome jau iepriekš veiksmīgi sadarbojušās ar studentu apvienību pārstāvjiem jautājumos, kas skar viņu intereses. Tagad šī sadarbība kļūs vēl ciešāka un konkrētāka, norādījis P.Krīgers, uzsverot, ka arodbiedrībām jārūpējas, lai jaunieši būtu informēti par darba tiesiskajām attiecībām, to ievērošanas nepieciešamību, darbinieka tiesībām un iespējām tās aizstāvēt ar arodbiedrības palīdzību.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!