• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Steidz risināt nepadarītos "mājasdarbus". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2004., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sēļu pilskalnu modināšana

Vēl šajā numurā

18.03.2004., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Steidz risināt nepadarītos “mājasdarbus”

MARTINS.PNG (116515 bytes)
Mārtiņš Roze
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

Vakar “Latvijas Vēstnesis” jau rakstīja, ka līdz 1.maijam vēl ļoti daudz darāmā un liela daļa darbu atstāti risināšanai pēdējo m ēnešu laikā. Arī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze 17.martā preses konferencē norādīja, ka ārkārtas valdības sēdē plānots izskatīt 17 ar lauksaimniecības nozari saistītus normatīvos aktus.
M.Roze uzsvēra, ka nepadarītie mājasdarbi ir ļoti nopietni, jo, tos nepildot, pastāv iespēja, ka pret Latviju varētu tikt piemēroti aizsardzības pasākumi. “Pret valstīm, kurām likumdošana nav pilnībā sakārtota, parasti tiek piemēroti pat visradikālākie aizsardzības pasākumi. Piemēram, tirgus ierobežojumi, aizliedzot mūsu uzņēmējiem tirgoties ārpus Latvijas robežām. Aizsardzības pasākumu ieviešanai procedūra ilgst sešas nedēļas. Līdz ar to Komisijai, lai 1.maijs neatnāktu ar nepatīkamiem pārsteigumiem, tirgus aizsardzības procedūras ieviešana jāsāk jau marta beigās, tātad praktiski jau tuvākajās dienās. Tas nozīmē, ka laika “mājasdarbu” pabeigšanai mums ir atlicis pavisam maz. Visi rīt valdības sēdē izskatāmie 17 Ministru kabineta noteikumi ir ļoti būtiski. To nepieņemšanas gadījumā Eiropas Komisija varētu pat slēgt ES tirgu mūsu ražotājiem.” Eiropas Komisijai tiks ziņots par šodienas valdības sēdē izskatītajiem un pieņemtajiem dokumentiem. To ieviešana no valsts budžeta neprasīs papildu finansējumu.

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!